RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
18 feb
7 Tips bij letselschade

Heb je letselschade opgelopen en je wilt ervoor zorgen dat je letselzaak prettig verloopt? Letselschade oplopen is al vervelend genoeg. Deze 7 tips helpen jou bij jet letselzaak.

 

1, Bezoek je huisarts

Misschien wel de meest voor de hand liggende tip, maar wel de meest belangrijke. Je eventuele schadevergoeding is niet je eerste prioriteit, maar je eigen gezondheid. Bezoek daarom als eerst je huisarts!

 

2. Verhaal je letselschade op de tegenpartij

Indien de schuld niet bij jou ligt, maar bij de tegenpartij, kom je mogelijk in aanmerking voor een schadevergoeding. Wil je hier hulp bij? Schakel dan Juridisch Bureau Letselschade in voor gratis juridische hulp en advies bij letselschade.

 

3. Schakel een jurist in, en niet een advocaat

Een letselschadejurist is gratis, een letselschadeadvocaat daarentegen niet. Ook is een letselschadejurist meer betrokken bij jouw letselzaak dan een advocaat, omdat een jurist minder cliënten tegelijkertijd behandeld. Een jurist komt bij jou thuis om de zaak goed te doorlopen. Heel persoonlijk en prettig dus!

 

4. Zijn er getuigen? Zoek ze op!

Waren er getuigen bij het ongeval? Deze mensen kunnen jou erg helpen. Zorg ervoor dat je in contact komt met deze ooggetuigen en doe je verhaal. De meeste mensen zijn bereidwillig om je te helpen. Hoe meer bewijsmateriaal, hoe beter.

 

5. Houd uw schade bij

Het klinkt misschien cliché, maar het is echt een zinvolle tip: gebruik een handboek en houd je schade bij! Schrijf op hoe je je voelt, en maak eventueel foto’s. Dit helpt bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij.

 

6. Bouw een dossier op

Zorg ervoor dat je alle papieren, formulieren, e-mails etc. goed opbergt en sorteert. Er kan veel informatie over je heen komen, maar zorg dat je de orde hierin weet te bewaren.

 

7. Bereken je letselschade

Je kunt binnen drie minuten je letselschade berekenen. Doe hier de test! 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.