RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
18 feb
Hoeveel Letselschade kun je verhalen op de tegenpartij?

Dagelijks gebeuren er in het verkeer ongelukken. Hierbij loop je in de meeste gevallen letselschade op. Wanneer je dit overkomt is het handig om te weten wat je precies moet doen. Wie is waarvoor aansprakelijk? Hoe zit het met de letselschade? In dit artikel vertel ik je meer over dit onderwerp.

Ongelukken in het verkeer

Het verkeer moet je goed opletten. De ongelukken zitten al in een klein hoekje en daarom moet je ook gefocust het verkeer betreden. Het kan voorkomen dat je door middel van afleiding tegen een andere auto opknalt. Misschien heb je hierdoor flinke schade opgelopen. Het kan materiele schade zijn, maar vaak is er ook sprake van letselschade. Deze schade bestaat uit de psychische en lichamelijke schade. Het hoeft niet altijd door jezelf te komen. Het kan ook zijn dat de oorzaak bij de ander ligt. Het is essentieel om al het papier werk wat hierbij komt kijken goed af te handelen.

Vergoedingen bij letselschade

Het slachtoffer heeft altijd recht op een vergoeding voor letselschade. Het bedrag wordt vastgesteld aan de hand van de situatie. Wanneer er ook taken moeten worden overgenomen door vrienden en/of familie, kun je hier ook kosten voor in rekening brengen. Je kunt de tegenpartij hiervoor aansprakelijk stellen. Om zo goed mogelijk tot je recht te staan is het verstandig om alle aspecten mee te nemen. Je kunt hiervoor een partij inschakelen. Letselschade-nederland.nl is het geschikte bureau voor juridisch advies bij letselschade. Ze kunnen je helpen om op juridisch vlak sterker te staan. Je moet hierbij wel vertrouwen hebben, dat ze er alles aan doen om jou goed tot je recht te laten komen. Letselschade kan een lang proces zijn waar je qua klachten ook niet snel vanaf bent. Het bureau maakt voor jou een schadeberekening, waarbij ze een schadeclaim gaan indienen. Er wordt ook een medisch dossier opgevraagd, om zo alles beter in kaart te krijgen. 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.