RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
15 mrt
Een gezonde geest in een gezond lichaam, ook op de werkplek!

Zit/sta werkplekken

Te lang zitten is ongezond, dat is bewezen. Het is niet goed voor de bloedsomloop en de spieren. Af en toen eens rechtstaan en de benen strekken is geen overbodige luxe op je werkplek. Een oplossing hiervoor: kantoormeubels die in hoogte versteld kunnen worden. Zo kun je ook staand aan je PC werken, je telefoontjes afhandelen of andere administratieve taken uitvoeren. Naast de in hoogte verstelbare desk is uiteraard een ergonomische stoel onmisbaar. De combinatie tussen deze twee geven je heel wat mogelijkheden om je lichaam minimaal te belasten.

Oog voor akoestiek

Als je ooit eens een paar uur hebt overgewerkt en er was niemand meer op kantoor, dan is het je waarschijnlijk opgevallen hoe 'stil' het er wel was: geen gerinkel meer van telefoons, geen PC's die stonden te zoemen en geen deuren die open en dicht gingen. Met andere woorden: tijdens je werk sta je voortdurend onder invloed van geluiden (of lawaai) zonder dat je het zelf beseft. Materiaal dat dempt is een oplossing en ontwerpers zijn hier heel creatief in. Zo bestaan er bijvoorbeeld decoratieve elementen die je in je kantoor kunt integreren: mooie tussenschotten in de vorm van bladeren, wandpanelen of zelfs fauteuils die het geluid dempen.

Kleuren zijn belangrijk

Met kleuren kun je dé perfecte sfeer creëren die jij wilt. Wil je de sfeer energiek houden (vergaderzalen bijvoorbeeld), kies dan voor levendige kleuren. Wil je een rustigere omgeving scheppen (de ontvangstruimte bijvoorbeeld), ga dan voor meer discrete kleuren. Kies voor hout waar je een warme sfeer wilt creëren. Mix niet al te veel kleuren door elkaar zodat het geen plakboek wordt. Denk aan kleur in elk detail: de raamdecoratie, de vloeren, muren en plafond en laat het overvloeien in één geheel.

Vergeet de accessoires niet

Een kantoor inrichten is niet anders dan je interieur thuis inrichten. Hoe gezelliger het is, hoe liever je er bent. Deins er niet voor terug om huiselijke accessoires in een kantoor te verwerken. Denk aan mooie plantenbakken, muurdecoratie, een vloerkleedje, mooie verlichting en een paar kunstwerken. Heeft je kantoor een bepaald motto? Laat dit dan terugkomen op een muurschildering! De bedoeling is dat de werknemers zich thuis voelen en er graag vertoeven. Op lange termijn wordt deze investering vast en zeker beloond.

Veel succes met het (her)inrichten van jouw kantoorruimte!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.