RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
15 mrt
Uitvaartverzekeringen vergelijken: hoe maak je de beste keus?

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet de meest prettige verzekering die u af zult sluiten, want u denkt liever na naar over uw einde. Daarnaast komt er veel bij kijken wanneer u een uitvaartverzekering afsluit. Verschillende uitvaartverzekeringen vergelijken is erg raadzaam. Op veel verschillende websites kunt u uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Neem hier rustig de tijd voor en vergelijk de verschillende uitvaartverzekeringen goed met elkaar.

 

Verschillende uitvaartverzekeringen

De meest gebruikelijke uitvaartverzekeringen zijn:

  • Natura uitvaartverzekering
  • Kapitaal uitvaartverzekering
  • Combinatie uitvaartverzekering

Natura uitvaartverzekering

Bij een natura uitvaartverzekering worden bepaalde diensten uitgekeerd. In de uitvaartpolis wordt beschreven welke diensten dit zijn. Het grootste voordeel van een natura uitvaartverzekering is dat u hiermee een deel van de zorg en organisatie uit handen van uw nabestaanden neemt.

Kapitaal uitvaartverzekering

De naam verklapt het al: u krijgt een vrij te besteden bedrag uitgekeerd als u een kapitaal uitvaartverzekering afsluit. Daarbij bent u niet verplicht om het uitgekeerde bedrag te besteden aan een uitvaart. Middels een kapitaal uitvaartverzekering heeft u de vrijheid om zelf te bepalen hoe u de uitvaart gaat organiseren. Dat is het grootste voordeel van een kapitaal uitvaartverzekering.

Combinatie uitvaartverzekering

Een combinatie uitvaartverzekering wordt ook wel natura sommen uitvaartverzekering genoemd. Bij een combinatie uitvaartverzekeringen verzeker je enkele diensten van de uitvaart en een bedrag, die u verplicht bent te besteden aan een uitvaart.

 

Verschillende uitvaartverzekeraars

Zoals u wellicht al heeft gemerkt, zijn er veel verschillende uitvaartverzekeraars. De grotere uitvaartverzekeraars zijn Yarden, Monuta, DELA, Ardanta en Nuvema. De voorwaarden per uitvaartverzekeraar kunnen erg verschillen. Dus kijk hier goed na. Denk ook goed na over het bedrag dat u wilt verzekeren. Hierbij geldt vaak: hoe hoger dit bedrag, hoe hoger het maandbedrag zal zijn.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.