RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
25 mrt
Je ultieme summer body, met kickboksen!

De zomer komt er stilaan weer aan en dat betekent dat je op zoek bent naar manieren om net iets fitter en gezonder te worden! Hoewel er natuurlijk ontelbaar veel manieren zijn om je summer body, is kickboksen toch een van de beste sporten die je kunt doen. Wat meer informatie over kickboksen en de voordelen ervan, is hier zeker en vast op zijn plaats!

 

Waarom je moet kickboksen voor een summer body

Kickboksen is een van de bekendste sporten ter wereld. Het gaat om een vechtsport die vooral op professioneel niveau wordt gedaan maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het niet zelf kan doen! Wat zijn nu enkele voordelen van kickboksen als je een summer body wilt krijgen?

1. Een full body training

Eerst en vooral train je tijdens het kickboksen je hele lichaam. Van de schouders tot de borstspieren, de rug, buikspieren en zelfs de beenspieren (aangezien bij kickboksen ook de benen gebruikt mogen worden voor het uitdelen van 'kicks'), elke spier in je lichaam wordt uitgedaagd. En dat is natuurlijk de beste manier om in vorm te raken én te blijven!

2. Vetverbranding is troef

Daarbij komt ook nog eens dat je tijdens een kickboks training of wedstrijd heel wat calorieën verbrand. Iedereen die fitter wil worden voor de zomer moet aandacht besteden aan zijn of haar calorie-inname. Dat kan door op je voeding te letten, maar intensieve sporten zoals kickboks helpen daar natuurlijk ook bij. Doe je regelmatig aan kickboksen, dan kan je zeker zijn dat je vet wegsmelt!

3. Functioneel training voor een zomerlichaam

Ten slotte is kickboksen erg interessant als sport aangezien het een functionele sport is. Naar de sportschool gaan en daar wat machines doen is natuurlijk beter dan niets, maar als je écht fit en gezond wil worden, dan heb je een trainingsvorm als kickboks nodig. Hierbij worden je spieren op een functionele manier uitgedaagd en getraind, waardoor je ze ook beter kunt gebruik bij alledaagse bewegingen en fysieke inspanning.

4. Niet alleen training voor je spieren

Kickboksen is een high-impact sport, net zoals elke vechtsport. Dat wil zeggen dat je lichaam heel wat spanning en impacts te verduren krijgt. Hoewel dat ongemakkelijk is als je een beginneling bent, maakt het je lichaam op den duur wel vele malen sterker. Niet enkel je spieren maar ook je pezen en ligamenten worden immers steviger en weerbaarder. Hierdoor heb je niet alleen meer spierkracht maar ben je ook nog eens beter beschermd tegen letsels!

Maak de juiste keuzes voor je summer body

Een summer body krijgen vergt heel wat werk, dat spreekt voor zich. Vooral bij sporten als kickboksen is het echter belangrijk dat je over de juiste voorzieningen beschikt. Of je nu kickboksen doet voor het plezier of écht serieus aan de slag wilt en wedstrijden wilt sparren, kickboks kleding zoals MMA handschoenen uit een vechtsport winkel zijn een must als je het op een veilige, duurzame manier wil doen. Zo zet je de eerste stap naar een summer body!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.