RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
07 mei
Is er een relatie tussen watercoolers en beter functioneren?

Water is leven, dat is al sinds het ontstaan van de aarde zo. Wij mensen bestaan voor meer dan de helft uit water. Als we ons lichaam gezond willen houden, moeten we vooral het water in ons lichaam gezond houden. Een handige watercooler die je altijd in je buurt hebt, is geen overbodige luxe meer. Met een dergelijk toestel in je omgeving heb je geen enkele reden meer om te weinig water te drinken.

 

Beter functioneren met water

Veel water drinken zuivert het lichaam. Alle functies van je lichaam gaan beter werken. Mensen die zwaar werk verrichten gaan uit zichzelf makkelijker water drinken dan mensen die op een kantoor werken. Maar ook in kantoren zouden watercoolers verplicht moeten zijn. Als werkgever ben je immers voor een groot deel verantwoordelijk voor de gezondheid van je medewerkers. Water aan je werknemers aanbieden is een onderdeel van zorg dragen voor de rijkdom van je bedrijf. Hoe gezonder jouw werknemers zijn en hoe beter ze zich voelen, hoe beter ze functioneren.

 

Watercoolers: ook voor heet water?

Er bestaan inderdaad heel wat types van watercoolers. Zo kun je kiezen voor een watercooler voor uitsluitend fris water. Maar je kunt ook kiezen voor een watercooler die zowel fris, als warm en heet water aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan bezoekers die je snel een kopje thee wilt aanbieden. Zo is het wetenschappelijk aangetoond dat bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken of moeilijke gesprekken vlotter verlopen met een glaasje water erbij. Op elk moment van de dag heb je zuiver mineraalwater ter beschikking dat precies aan ieders wensen tegemoetkomt.

 

Watercoolers zien er 'cool' uit

De watercoolers van tegenwoordig zijn echte kunstwerkjes. Het lijkt misschien een detail maar toch... met een watercooler kun je zelfs de saaiste vergaderzaal opsmukken. Kies voor een watercooler die het beste bij jouw kantoorinrichting past: zwart, wit, grijs of een RVS-afwerking bijvoorbeeld. Een eigentijds design watercooler in je ontvangsthal trekt mensen aan en ze zullen sneller geneigd zijn een glas water drinken.

 

Met watercoolers zorg je voor het milieu

Niet alleen je medewerkers en je bezoekers zijn je zorg. Ook het milieu heeft er alle baat bij dat er watercoolers gebruikt worden. Er worden geen plastic flessen meer gebruikt, wat de afvalberg aanzienlijk vermindert. De lege grote flessen van je cooler zijn perfect recycleerbaar en komen niet in het milieu terecht. Met het plaatsen van watercoolers in je bedrijf maak je een statement. Je laat zien dat je zorgvuldig omgaat met het milieu.

 

Watercoolers en aanverwanten

We geven in dit artikel ook nog graag even mee dat je niet alleen voor een waterkoeler kunt kiezen, maar ook voor een toestel dat rechtstreeks aan je leidingwater kan gekoppeld worden. Of je kunt ervoor kiezen om een filter op je leidingwater te plaatsen zodat je altijd zuiver en gezond water hebt. Misschien dat we in een andere blog het over deze twee mogelijkheden nog zullen hebben. Kies jij alvast voor gezond water op temperatuur met een watercooler?

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.