RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
24 mei
Een mooi weer humeur

We vallen maar meteen met de deur in huis; hoe is het met jouw humeur gesteld vandaag? Ben je vrolijk? Is die lach niet van je gezicht weg te krijgen? Of ben je juist behoorlijk chagrijnig vandaag en lijkt alles mis te gaan? Vervelend! Hopelijk knapt je humeur snel weer op.

In je hum zijn

Je humeur is je gemoedstoestand. Ofwel hoe je je voelt. Je kunt boos, vrolijk, blij of verdrietig zijn. Allemaal verschillende onderdelen van je humeur. En gedurende de dag wisselen die elkaar af. Zo kun je ’s ochtends nog een fantastisch humeur hebben, omdat je blij bent met je nieuw gekochte schoenen. Je bent helemaal in je hum met je nieuwe aankoop. Later op de dag kan dit in boosheid als blijkt dat je lekkage hebt in je badkamer. Je baalt als een stekker. En dat is nog licht uitgedrukt! En om het feest compleet te maken mors je ook nog eens ketchup op je nieuwe witte sneakers.

Het weer en je humeur

Over regen gesproken; het weer is van invloed op ons humeur. De donkere, grijze winterdagen met korte dagen en lange nachten stemmen vaak niet vrolijk. Aan het einde van de winter snakken we naar de lente. En op de eerste zonnige, warme lentedag gaan we massaal naar buiten. Lekker op een terras zitten of in de tuin aan het werk. Iedereen is vrolijk en blij. En zonder een spelbreker te zijn… Er zijn toch echt ook wat nadelen te benoemen aan het voorjaar. Het is ’s avonds langer licht, waardoor we moeilijker in slaap komen, de vogeltjes fluiten al vroeg waardoor we ook weer vroeg wakker worden. En je kunt zelfs last hebben van een voorjaarsdip. Je hebt weinig energie, bent vermoeid en je hebt nergens zin in. Je zit niet lekker in je vel en bent sneller gestrest. Om toch goed te slapen, zou je melatonine kunnen overwegen.

Kom uit je dip

Ga je lentedip te lijf en krijg weer meer energie! Focus je op dingen die je echt belangrijk en leuk vindt. En dit klinkt wat zweverig, maar probeer de balans voor jezelf te vinden. Wissel de dingen die je moet doen, af met dingen die je wilt doen. Fiets na je werk dat stukje om langs het water, omdat dat je doet denken aan de boottochtjes die je vroeger maakte. Of plof na een drukke dag met je kinderen lekker op de bank met een tijdschrift en een stuk chocola. Ontspanningsmomentjes die je weer helpen op te laden. En een inkoppertje; maar ga ook vooral niet te laat naar bed. Slaap is belangrijk om te herstellen, voor zowel je lichaam als je geest. Hetzelfde geldt voor je voeding. Eet gezond en gevarieerd. Hiermee verklein je de kans op slaapproblemen.

Ga voor energie

Het heeft best even tijd nodig, en doorzettingsvermogen. Voorjaarsmoeheid verdwijnt niet binnen een dag. Je kunt kiezen voor wat ondersteuning in de vorm van natuurlijke supplementen. Ze kunnen je meer energie geven, helpen om beter te slapen of een kalmer gevoel geven. Zodat je kunt genieten van de lente en de zomer. Zorg voor weer een mooi humeur deze lente en zomer!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.