RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
22 jun
Weekendje weg in eigen land, waar moet je heen?

Er zijn tegenwoordig veel Nederlanders die kiezen voor één van de vele vakantiehuizen in Nederland. Dat is best begrijpelijk, want ons eigen landje heeft zoveel te bieden! De vakantie in eigen land is aan stevige opmars bezig, dat zie je ook terug in het aanbod vakantiehuizen in Nederland. Maar waar moet dat vakantiehuis staan? Er is heel wat te kiezen, maar we hebben een paar regio’s voor je uitgelicht. Kies voor een vakantiehuis in de regio die bij jou en jouw voorkeuren past.

Kies een strand

We hebben in ons land maar liefst 523 kilometer kustlengte. Het is dan ook niet raar dat we hier dankbaar gebruik van maken. Of het nu warm of koud is, in ieder seizoen zul je landgenoten op de stranden aantreffen. Oké, in de zomer wel iets meer dan in de winter. Maar wij Nederlanders weten het strand goed te vinden. De meeste mensen hoeven zelfs niet ver te reizen om bij een strand te geraken. Je kunt simpelweg de provincie kiezen die jouw voorkeur geniet. De kuststrook van Nederland is rijk aan mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar een van de vele vakantiehuizen in Nederland.

De Veluwe, parel in het midden van Nederland

In het midden van de provincie Gelderland vind je de Veluwe. Deze streek is bekend om zijn weidse karakter en prachtige bossen. Een bekende bestemming is het Nationaal Park de Hoge Veluwe. In dit prachtige, grote natuurgebied zijn veel soorten dieren en planten te zien, waarbij vooral de grote dieren als edelherten en wilde zwijnen tot de verbeelding spreken. De Veluwe is een streek die zeer in trek is bij natuurliefhebbers, maar ook bij mensen die graag fietsen en wandelen. Ook voor de sportievelingen is er ruimte voor bijvoorbeeld hardlopen, wielrennen en mountainbiken. Maar ook als je lekker van de rust wilt genieten is een van de vakantiehuizen in de Veluwe echt iets voor jou.

Het zuiden, onontdekte gezelligheid

Onze zuidelijke Nederlanders weten het zelf maar al te goed: in het zuiden weten ze wat genieten is. In provincies als Limburg en Noord-Brabant hebben ze een bourgondische levensstijl. Dit houdt in dat men geniet van het leven, met lekker eten en een lekker drankje. Het zal je niet verbazen dat in deze twee provincies bovengemiddeld veel bierbrouwerijen te vinden zijn. Maar ook de vele restaurants staan goed aangeschreven, inclusief uitgebreide wijnkaarten. Tel hier de prachtige historische binnensteden bij op, met vele winkels die je van alles kunnen voorzien wat je hartje begeert. Voor welke regio je ook kiest en wat je voorkeur ook is, je vindt altijd een van de beste vakantiehuizen in Nederland voor jouw ideale weekendje weg.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.