RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
27 jul
10 Tips om je personeel tevreden te houden

Elk bedrijf zal er mee te maken hebben, personeel dat over bepaalde onderdelen niet helemaal blij is en daarmee niet naar de directie gaat. Personeel is de allerbelangrijkste factor binnen een bedrijf, en juist daarom is het van belang dat deze factor naar tevredenheid blijft werken. Je hebt er namelijk niets aan dat goed personeel op een gegeven moment wegloopt. Hieronder vind je 5 tips die je kunnen helpen om personeel tevreden te houden.

Zorg voor een gepaste beloning

Uiteraard is salaris voor veel personeel een van de belangrijkste factoren binnen een baan. Het is niet zo dat je grote salarissen uit moet delen voor personeel waar je blij mee bent, maar zorg er in ieder geval voor dat deze wel bij de functie past.

Secundaire voorwaarden

Secundaire voorwaarden zijn voor personeel ook een steeds belangrijker onderdeel. Mensen willen graag de mogelijkheid hebben om een keer thuis te werken, geen gezeur hebben als ze een keer een dag vrij willen of extra vrije dagen bij zwangerschap.

Verras je personeel met een leuk kerstpakket

Kerstpakketten zijn, hoe raar het ook klinkt, iets waar personeel jaarlijks naar uitkijkt en het op de werkvloer over heeft. Als bedrijf is het van belang hier aandacht aan te besteden, want het is toch iets waarmee je het personeel erg tevreden kan houden.

Ga het gesprek aan

Ga regelmatig met je personeel zitten om bepaalde zaken te bespreken. Op deze manier zorg je ervoor dat ze hun hart kunnen luchten en als ze ergens mee zitten ook vermelden. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke ontwikkeling, groeikansen binnen een onderneming of andere wensen die een werknemer kan hebben.

Denk aan de kleine dingen

Kleine dingen worden gewaardeerd, dat is niet alleen in het dagelijks leven zo, maar ook op de werkvloer. Is de dochter van een magazijnmedewerker geslaagd? Zorg dan dat hij/zij een leuk kaartje krijgt met de felicitaties. Of als iemand is verhuisd, zorg dan bijvoorbeeld dat de persoon een bosje bloemen thuisgestuurd krijgt.

Teamuitjes werken goed

Ga bijvoorbeeld met je team op pad om iets leuks te doen voor de teambuilding. Denk hierbij aan een thema avond, organiseer een racetoernooi met een echter formule 1 simulator of ga solex rijden met je personeel.

Bovenstaande tips zijn slechts een klein aantal dingen die je als bedrijf kunt doen om je personeel tevreden te houden. Natuurlijk zijn er nog genoeg meer mogelijkheden om dit te realiseren, maar het is in ieder geval van groot belang dat je goed voor je personeel zorgt. Zij zijn de drijvende kracht achter je bedrijf.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.