RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
19 okt
Waarom is de aansprakelijkheids¬verzekering niet verplicht maar geeft deze toch rust?

Een aansprakelijkheidsverzekering geeft rust

Wist je dat je wettelijk aansprakelijk bent voor de schade die je veroorzaakt? Ondanks je extreem voorzichtig bent kan er toch wel eens wat misgaan. Je morst wijn op het tapijt van je vriendin, je hond heeft tijdens een logeerpartijtje de deur van de oppassers geprobeerd open te krabben, je zoontje heeft met de voetbal dwars door de ruit bij de buren geschopt… Dit gezegde ken je vast “een ongeluk zit in een klein hoekje”. Een aansprakelijkheidsverzekering geeft dus rust. Rust bij de gedachte dat als er iets mis gaat, per ongeluk, dan wordt de schade gewoon vergoed. Een aansprakelijkheidsverzekering geldt dus niet per persoon maar per gezin en zelfs de huisdieren zijn meeverzekerd. Je hele gezin kan voordelig op één polis.

Wat keert een aansprakelijkheidsverzekering uit?

Wellicht denk je, nou die ene keer dat er iets mis gaat kan ik de veroorzaakte schade kosten best gewoon uit eigen zak betalen. Dat is vast ook mogelijk als het gaat om een kapot gekrabde deur, een gesneuvelde ruit of een vlek in het tapijt, maar wat nu als door jouw toedoen niet alleen materiële schade ontstaat maar ook letselschade? Dan wordt het een ander verhaal… Letselschade kan al snel oplopen tot een zeer hoog bedrag. Ook bij letselschade kun je dus een beroep doen op je aansprakelijkheidsverzekering. Kijk even bij het afsluiten van zo’n verzekering wat er maximaal vergoed wordt per schadegeval, dit kan per verzekeringsmaatschappij namelijk verschillen. Bepaal zelf of jij het maximaal uit te keren bedrag hoog genoeg vindt of dat je toch even verder kijkt naar een andere aansprakelijkheidsverzekering die beter bij jou en je gezin past.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering eigenlijk?

Er is geen standaard bedrag vastgelegd voor dit soort verzekeringen. Bij een aansprakelijkheidsverzekering wordt namelijk gerekend met de figuurlijke “wijsheid der jaren”. Dat betekent dat bijvoorbeeld een alleenstaand bejaarde vrouw vele malen minder premie betaald dan een jong gezin met 3 kinderen. Dat is natuurlijk ook wel zo eerlijk want die bejaarde vrouw zal waarschijnlijk minder snel schade veroorzaken dan de 3 druktemakertjes uit het jonge gezin. Over het algemeen geldt dus bij een aansprakelijkheidsverzekering: Hoe ouder, hoe voordeliger. Zorg nu ook bij jou en je gezin voor rust en sluit een aansprakelijkheidsverzekering af die je beschermt bij ongelukjes.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.