RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
04 okt
Drie redenen om nu op een elektrische fiets te stappen

Het gebeurt iedereen die regelmatig op de fiets zit steeds vaker: onverwacht ingehaald worden door iemand die een stuk minder moeite lijkt te hebben met het heuveltje dat je net aan het beklimmen bent, of op wie de wind tegen totaal geen vat lijkt te hebben. Het zou kunnen dat degene die je voorbijgaat simpelweg in topconditie verkeert, of een carrière als wielrenner ambieert. Of er is hier sprake van een klein beetje hulp, een motortje dat wat extra ondersteuning biedt. De elektrische fiets is namelijk populairder dan ook. We geven je drie redenen om er nu eentje aan te schaffen.

Reden 1: de lagere prijzen

 Er komen steeds meer aanbieders van elektrische fietsen, of e-bikes, zoals ze ook wel worden genoemd. Iedereen die heeft opgelet bij het vak economie weet dat een stijging van het aantal aanbieders een daling van de prijs betekent. Je krijgt als consument niet alleen meer te kiezen, fabrikanten moeten haast wel op prijs gaan concurreren om klanten te trekken.

 Een goed moment dus om op zoek te gaan naar een elektrische fiets die bij jou past, zeker als je dat al een paar jaar van plan bent, maar het steeds hebt uitgesteld vanwege de hoge prijzen. Het is soms even zoeken, maar er zijn geregeld aanbiedingen te vinden die het bijna zonde maken om géén e-bike te kopen.

Reden 2: de baas betaalt mee

Met ingang van 2020 is er een nieuwe bijtellingsregeling van toepassing die het leasen van een fiets van de zaak een stuk voordeliger maakt, het zogenaamde Fietsplan 2020. Deze regeling is ook van toepassing op elektrische fietsen. Doet jouw bedrijf mee aan deze regeling, dan is dit een hele mooie gelegenheid om wat vaker de auto te laten staan, en op de e bike van de zaak te stappen.

De nieuwe regeling betekent dat je 7% van de adviesprijs van je fiets opgeteld krijgt bij je loon, en hier dus belasting over betaalt. Dat betekent dat je al vanaf pakweg €4,50 per maand op een e-bike rond kunt rijden.

Reden 3: fietsen wordt leuker

Houd je wel van fietsen, en zou je graag de fiets naar je werk pakken, maar heb je geen zin om met een beetje tegenwind bezweet en moe aan te komen? Je bent niet de enige. Met een elektrische fiets is dit probleem nauwelijks meer een reden om de fiets te laten staan, de e-bike trapt tenslotte een aardig beetje met je mee. Daarbij, nu kun jij eindelijk eens degene zijn die achteloos de ene na de andere fietser inhaalt, hoe leuk is dat?

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.