RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
16 jan
Omdat zo lang mogelijk thuis blijven zo belangrijk is

Als u aan 1000 senioren zou vragen waar ze voor kiezen: thuis blijven of in naar een bejaardentehuis gaan, dan zou het antwoord in veel gevallen zijn om thuis te kunnen blijven wonen. Hoe langer men in zijn eigen omgeving kan blijven, hoe groter het algemeen welzijnsgevoel is. Thuiszorg in Den Haag is in het kader van deze filosofie geen uitzondering. Er wordt alles in het werk gesteld zodat senioren in Den Haag en Scheveningen het zo lang mogelijk goed hebben thuis.

Welke diensten mag u verwachten van Respectzorg Den Haag

Er zijn verschillende domeinen waarop u als senior hulp kan nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke zorg. Dit kan gaan van hulp bij het nemen van een douche tot het helpen correct innemen van medicijnen. Of u heeft medische verzorging nodig, al dan niet intensief. Denk hierbij aan injecties, het verzorgen van wonden of het verwisselen van katheters. Daarnaast kunt u van Respectzorg ook begeleidende zorg krijgen. Dit gaat vooral om het organiseren van praktische zaken zoals sociale contacten onderhouden of het indelen van uw dagelijkse activiteiten.

Meer gespecialiseerde zorg nodig? Het kan!

Respectzorg brengt cliënten in contact met specialisten. Heeft u bijvoorbeeld een ergotherapeut, psycholoog of fysiotherapeut nodig? Dan hoeft u Respectzorg maar aan te spreken en u wordt geholpen. De zorgen om iemand die zo lang mogelijk wenst thuis te blijven wegen soms zwaar op de naaste omgeving. Een casemanager die de cliënt zo veel mogelijk thuis begeleidt is dan een oplossing. Er wordt een zorgplan opgesteld en er wordt nauw samengewerkt met de huisarts en de mantelzorg. Kortweg: een casemanager is het centrale aanspreekpunt bij de thuiszorg.

Wilt u er even tussenuit? Het kan!

Als u thuiszorg nodig heeft maar toch nog een zekere zelfstandigheid heeft, bent u van harte welkom in de centra voor dagbesteding. Het bevordert sociale contacten en u beleeft er aangename momenten. U wordt er persoonlijk begeleid.

Is thuiszorg nog financieel haalbaar?

Op deze vraag is het antwoord duidelijk: ja! Persoonlijke zorgen, medische zorgen en begeleidende zorgen zijn gratis. Voor de meer gespecialiseerde zorg betaalt uzelf een kleine bijdrage.

Wij hopen samen met u dat u zo lang mogelijk kunt in uw eigen vertrouwde omgeving blijven. De mogelijkheden om dit te realiseren bestaan! Waarom zou u ze niet gebruiken?

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.