RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
16 sep
Top 3 meest geziene foto-afdrukken aan de muur

Het zal je niet verbazen dat wij van Gallery Color dagelijks tal van foto-afdrukken voorbij zien komen. Daarom hebben we de meest geziene foto-afdrukken eens op een rijtje gezet. De een ietwat origineler dan de ander, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak! Heb jij, of ken jij ze allemaal? 

1.   Steden

Misschien wel een van de meest geziene foto-afdrukken in de Nederlandse (en buitenlandse) woonkamer: de beroemde foto ‘Men at lunch’. Op deze foto, die in 1932 is genomen, zitten bouwvakkers van het Rockefeller center (het toentertijd hoogste kantoorgebouw van Manhattan) zonder beveiliging nonchalant te genieten van hun lunch. En wie ooit een bezoek heeft gebracht aan het betreffende gebouw in New York, heeft zich vast laten strikken voor een replica waarop jij samen met je reisgezelschap even de beentjes laat bungelen. Klein minpuntje: hoewel deze bouwvakkers écht waren, blijkt deze foto in scene te zijn gezet ter promotie van het kantoorgebouw.

1 NY

We blijven nog even in New York. Want voordat je dacht dat we hem vergeten waren: de ‘yellow cabs’ doen het ook nog steeds goed…

2 NY

2.   Wereldkaarten

Op nummer twee van meest geziene foto-afdrukken aan de muur staat toch wel de wereldkaart. We zien ze in tal van uitvoeringen: van oud-bruine varianten met een ‘gebruikte look’ tot felgekleurde, tot in detail getekende landen. Van grafische werelddelen tot kaarten waarop de landnamen dusdanig zijn getekend, dat ze als geheel de hele wereld vormen. Reis-junk? Prik punaises op de plaatsen die je hebt bezocht, of plak post-its op nog te bezoeken droombestemmingen. Kortom: een afbeelding van onze aardbol aan de muur niet origineel? Jawel hoor, zolang je je creativiteit maar gebruikt!

3 NY

3.   Beroemdheden

En dan vooral de pop-art varianten… wie kent ze niet? De verantwoordelijke voor deze razend populaire zeefafdrukken is de Amerikaanse kunstenaar Andrew Warhol. Na het overlijden van de beroemde Marilyn Monroe in 1962, maakte hij op grond van een oude foto een serie zeefafdrukken waarop de blonde schone in diverse fluorescerende en gedekte kleuren afgebeeld staat. Niet alleen Monroe haalde het zeefdoek, ook foto’s van andere 20-eeuwse beroemdheden zoals Elvis Presley en Grace Jones werden in felle kleuren vereeuwigd. Tot op heden is er nog steeds veel vraag naar deze muurdecorerende zeefafdrukken, waarbij Marilyn toch de onbetwiste favoriet blijft..

Monroe

Jouw unieke muurdecoratie laten ontwikkelen

Jouw foto op plexiglas? Of heb je hulp nodig bij het kiezen of ontwikkelen van jouw (zelfgemaakte) muurdecoratie? Gallery Color helpt je daar graag bij. Zij maken enkel gebruik van hoogwaardige apparatuur en materialen. Daartoe maken zij enkel gebruik hoogwaardige apparatuur en materialen. Vragen? Neem dan contact met hen op!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.