RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
28 mrt
Thuistap: 5 dingen waar je op moet letten

Een echte thuistap is natuurlijk niet alleen handig, het is ook gewoon leuk om te hebben. Wanneer je er gebruik van maakt, maak je bijvoorbeeld direct je feestjes al een stuk leuker. Wel is het belangrijk om te beseffen dat de ene tap de andere niet is. Er zijn een aantal zaken die je zeker in de gaten moet houden bij de aanschaf. Hier vind je de 5 belangrijkste punten op een rij.

1 Het tapvermogen

Het eerste waar je op let bij een thuistap kopen, is het tapvermogen. Dit wordt ook wel de tapcapaciteit genoemd. Het hangt bijvoorbeeld af van hoe groot de groepen zijn die je bedient op de feestjes die je geeft. Meestal is een vermogen van 20 tot 30 biertjes per uur meer dan voldoende om een van een geschikte tap te spreken. Er zijn ook modellen die wel iets groter zijn, wanneer je vaak meer mensen over de vloer hebt tijdens feestjes.

2 De koppelingen en aansluitingen

Een thuistap kan je niet zo neerzetten en direct gebruiken. Je zal het moeten aansluiten met de hulp van een goede tapset. Het is dan dus belangrijk dat je wel oplet dat de gekozen tap en de gekozen set wel goed op elkaar aansluiten. Ook moeten ze op het systeem worden aangesloten. Het is daarnaast ook fijn wanneer de set goed te gebruiken is, bijvoorbeeld omdat je er een duidelijke handleiding bij krijgt. Dit maakt het aansluiten simpeler.

3 Koelen of niet?

Het is ook belangrijk om te bekijken op welke wijze je het fust moet aansluiten op je thuistap. Enerzijds kan je kiezen voor een systeem dat goede koeling biedt. Aan de andere kant kan het ook juist slim zijn om een fust gewoon te koelen in een koelkast die je hebt staan. Je sluit het dan aan en kan direct beginnen met tappen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoeveel bier je schenkt op een avond. Zoek dit eerst goed uit.

4 Gemak van het reinigen

Om je thuistap in optimale conditie te houden, is het ook belangrijk dat je deze goed kunt onderhouden en reinigen. Wanneer dit gemakkelijk te verzorgen is, dan is dat natuurlijk altijd een belangrijk voordeel te noemen. In alle opzichten is het dus slim om te bekijken hoe gemakkelijk je alles kunt schoonmaken en wat je hiervoor nodig hebt. Is er bijvoorbeeld een speciaal schoonmaaksetje te krijgen? Hoe gemakkelijker dit is, hoe langer je plezier hebt van je tap in huis.

5 Alle extra mogelijkheden

Eigenlijk elke thuistap wordt voorzien van extra accessoires. Je kunt dan zelf beslissen wat je er allemaal op wilt aansluiten en wat voor jou verder niet nodig is. Het is wel goed om te bekijken of het model waar je je oog op hebt laten vallen de accessoires biedt die het tappen voor jou nog leuker maken. Dit kan immers per merk en model wel enigszins verschillen. Alle reden om dat dus eerst even goed uit te zoeken voor je een aankoop doet.

1 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.