RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
25 jul
Waar let je op bij het kopen van een shampoo?

Het wassen van je haar is een belangrijk aspect als het gaat om een goed verzorgde, gezonde en glanzende haardos. Daarbij is het belangrijk om van de juiste shampoo gebruik te maken. Er zijn namelijk enorm veel verschillende haartypes en niet elke shampoo is voor ieder haartype geschikt. Daarom vind je hieronder een aantal belangrijke kenmerken om rekening mee te houden bij het kopen van shampoo.

Kies voor kwaliteit

Het is uiteraard belangrijk om met de kwaliteit van de shampoo rekening te houden. Kwaliteit is van belang omdat je dan voor de beste haarverzorging kiest. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een keuze te maken uit de shampoos van Kerastase. Dit merk heeft voor allerlei haartypen de ideale Kerastase shampoo beschikbaar. Dat brengt meteen het volgende aspect met zich om rekening mee te houden.

Houd rekening met je haartype

Heb je droog haar dan koop je geen shampoo voor vet haar en andersom evenmin. Elke shampoo die geschikt is voor een specifiek haartype bestaat uit bepaalde bestanddelen. Deze ingrediënten zijn zo samengesteld dat zijn speciaal geschikt zijn voor een bepaald haartype. Bijvoorbeeld voor droog haar of voor vet haar of voor beschadigd haar. Het is zelfs mogelijk om bij de keuze voor een shampoo rekening te houden met de dikte van je haar. Er zijn shampoos voor dun haar en voor dik haar. Zo is er ook voor gevoelig en beschadigd haar een specifieke shampoo beschikbaar.

Denk ook aan een conditioner

In het verlengde van het kopen van een shampoo ligt natuurlijk de aanschaf van een conditioner. Het is namelijk ideaal om je haar niet alleen te wassen met een goede shampoo, maar ook te verzorgen met een conditioner. Schaf een conditioner aan die het gebruik van shampoo ondersteunt.

Hoeveel shampoo heb je nodig?

Een andere tip om rekening mee te houden met het kopen van shampoo en andere haarverzorgingsproducten is de hoeveelheid. Was jij je haar het liefst iedere dag of doe je dat maar tweemaal in de week? Je koopt een grotere hoeveelheid shampoo ineens als je iedere dag je haar wast. Je hebt wat minder nodig als je maar om de drie dagen je haar met shampoo reinigt. Zijn er binnen je huishouden meerdere mensen met hetzelfde haartype dan is het ook aan te raden om een grotere hoeveelheid ineens te kopen. Tijdens het inbrengen van de shampoo is het aan te raden om je hoofdhuid te masseren. Dat heeft een goede invloed op de doorbloeding en versterkt het effect van de shampoo.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.