RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
19 dec
De leukste duurzame artikelen

De termen duurzaam, duurzaamheid, milieuvriendelijk en ecologisch horen we vandaag de dag overal terug. We kunnen niet meer om duurzaamheid heen; we móeten er wel aandacht aan besteden. Consumenten geven aan dat ze het belangrijk vinden om duurzame artikelen te kopen. De duurzame producten zijn beter voor het milieu, mens, dier en onze planeet. In de toekomst zal duurzaamheid de basis worden van hetgeen we kopen.

Duurzame schrijfwaren

Schrijfwaren, waaronder pennen, blijven populaire artikelen en worden veel verkocht. Ze worden dagelijks op het werk, thuis of onderweg gebruikt. De keuze voor een duurzame pen is dan ook snel gemaakt. We zien veel duurzame pennen geproduceerd uit gerecyclede materialen, karton, bamboe en tarwe. De vraag naar en het aanbod van duurzame pennen stijgt. Steeds meer bedrijven en consumenten kiezen voor milieuvriendelijke schrijfwaren. Het voordeel is dat er tegenwoordig nauwelijks een prijsverschil is tussen de standaard en duurzame pennen.

Duurzame drinkwaren

We weten allemaal dat plastic flesjes schadelijk zijn voor zowel het milieu als voor ons als consument. De kankerverwekkende stoffen die vrijkomen tijdens de productie van de flesjes komen terecht in het milieu. Er zitten chemische stoffen in de plastic flesjes die in het water terecht kunnen komen. Om deze redenen is het verstandig om te kiezen voor duurzame drinkwaren. Weg met de plastic flesjes of kartonnen bekertjes. Zo zien we tegenwoordig veel mokken van tarwestro, koffieschillen of bamboevezel. Duurzame drinkwaren worden regelmatig toegevoegd aan een kerstpakket of ze worden ingezet als persoonlijk cadeau. Duurzame drinkwaren zoals mokken kunnen gepersonaliseerd worden. Je kan mokken bedrukken zodat ze worden voorzien van een naam of logo. Duurzame drinkwaren kunnen door iedereen gebruikt worden.

Duurzame USB sticks

USB sticks zijn inmiddels al tientallen jaren op de markt en nog steeds populair. Als je niet in staat bent om gebruik te maken van de cloud dan komt een USB stick goed van pas. Veel USB sticks zijn geproduceerd uit tarwestro, bamboe, hout of karton welke biologisch afbreekbaar zijn. De uitstraling van deze USB sticks is milieuvriendelijk en duurzaam. Tegenwoordig zien we USB sticks in verschillende vormen en maten. Vaak worden de geheugensticks als give-away ingezet tijdens beurzen en evenementen.

Duurzame tassen

Het weggeven van gratis plastic tassen is inmiddels alweer een tijdje verboden. De bedoeling is dat de vervuilende plastic tassen in de toekomst worden vervangen door biologisch afbreekbare tassen. We schenken steeds meer aandacht aan tassen die bestaan uit dier- en milieuvriendelijke geproduceerde materialen. Hierdoor wordt het milieu zo min mogelijk belast. Schoudertassen zijn populaire tassen die eenvoudig over de schouder gedragen worden. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, waardoor er voor iedereen wel een bijzit. Maak ze uniek en laat schoudertassen bedrukken. Met bedrukte duurzame tassen draag jij bij aan een betere leefomgeving én ben je er zeker van dat je unieke tassen hebt.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.