RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
10 feb
Verras je Valentijn met een heerlijk parfum

Valentijnsdag is dé dag voor verliefden om hun partner te verrassen met een leuk en lief cadeau. Valentijndiners buiten de deur zijn helaas nu niet mogelijk maar er zijn genoeg andere leuke ideeën waarmee jij jouw Valentijn kunt verrassen. Niet alleen vrouwen, ook mannen houden ervan om lekker te ruiken. Met een enorme keuze kan het wel lastig zijn om de juiste geur voor jouw Valentijn te vinden.

Enorme keuze in heerlijke mannen geuren

Vandaag de dag is er een zeer groot aanbod van heerlijke geuren voor mannen te verkrijgen. De juiste geur vinden voor jouw Valentijn kan daardoor nog best lastig zijn. Mannengeuren zijn verdeeld in vier groepen.

  •         Eau de parfum
  •         Eau de toilette
  •         Eau de cologne
  •         Aftershave

Begin dus eerst met een keuze te maken uit deze 4 groepen. De verschillen tussen de groepen zitten vooral in de prijs, de sterkte van de geur, en de tijd die je de geur blijft ruiken. Bij eau de parfum is de geur heel sterk en blijf je die geur ook heel lang ruiken. Een nadeel is de best hoge prijs van eau de parfum. Ook houdt lang niet iedereen van zo’n hele sterke geur. Eau de toilette is een prima middenweg. De geur is niet overheersend aanwezig en blijft toch lekker lang hangen. Eau de cologne is de minst sterke geur en blijft ook het kortst aanwezig. Deze luchtjes zijn vaak een stuk goedkoper. Een parfum mag officieel pas een parfum genoemd worden wanneer er minimaal 20% aan geurconsentraat in zit. In eau de toilette bevindt zich slechts 10% geurconsentraat en dat maakt het qua prijs direct een stuk aantrekkelijker. Aftershave bevat slechts 2-4% geurconsentraat. Uiteindelijk heeft aftershave natuurlijk ook een andere bedoeling dan alleen de geur.

Online de heerlijkste geuren kopen

Naast een Valentijn diner zit een middagje shoppen er op dit moment ook even niet in. Gelukkig kun je de heerlijkste geuren voor mannen ook snel en eenvoudig online kopen.FM parfum is zo’n online aanbieder waar je voor een goede prijs de heerlijkste luchtjes voor mannen vindt. Vaak voor een fractie van de prijs die je elders betaald.

Zo zijn mannengeuren opgebouwd

Geurconsentraten zijn opgedeeld uit drie soorten noten. De topnoten, de heartnoten en de basenoten. Topnoten zijn de geuren die direct na het aanbrengen dominant aanwezig zijn. Na 5 tot 10 minuten zijn deze niet meer te ruiken. De hartnoten komen naar voor als de geur van de topnoten verdwenen is. Vaak bestaan de hartnoten uit bloemengeuren ( ook bij mannen) Basenoten ruik je het langst. Zij blijven lange tijd een heerlijke lucht geven. Bij mannengeuren zijn houtgeuren favoriet. Denk daarbij aan sandelhout, White musk, Cedar leaf en myrrth.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.