RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
03 apr
Fietsen op een elektrische fiets is gezond!

Op pad met de elektrische fiets. Je ziet het steeds vaker. Maar hoe gezond is fietsen op zo’n e-bike eigenlijk? Het is algemeen bekend dat fietsen goed is voor de gezondheid. Je levert inspanning waardoor je hartslag omhoog gaat. Het zuurstof circuleert in je lichaam en dat is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. De vraag waar veel mensen tegen aanlopen is of fietsen op een elektrische fiets minstens zo gezond is als fietsen op een gewone fiets. Het antwoord is ja, en in dit artikel leggen we je uit waarom.

Dit is waar de discussie vandaan komt

Is een e-bike gezond? Dit is een vraag waar veel discussie over bestaat. Dit heeft alles te maken met de eigenschappen van de elektrische fiets. Zo’n elektrisch model is namelijk voorzien van trapondersteuning. Dit is de technologie die ervoor zorgt dat jij ondersteunt wordt tijdens het fietsen. Het voelt aan als een subtiel steuntje in de rug, waardoor je lange afstanden, tegenwind en bruggen fluitend trotseert. Fietsen op een e-bike maakt dus dat fietsen minder vermoeiend is.

E-bike bezitters pakken vaker de fiets

Dit alles samen doet elektrisch fietsen natuurlijk niet heel gezond lijken. Je hoeft zelf het zware werk niet te doen. Toch is fietsen op een elektrische fiets hartstikke gezond en dat zit zo: de drempel om de fiets te pakken ligt lager onder e-bike bezitters. Afstanden waar voorheen de auto voor werd gebruikt zijn op een elektrische fiets namelijk goed te doen. De route naar werk, de sportclub en de supermarkt kan dan prima op de fiets. E-bike bezitters fietsen over het algemeen dus meer dan mensen op een normale fiets. 

Daar komt ook bij dat e-bike bezitters vaker recreatief op pad gaan met de fiets. Lange tochten door groenrijke gebieden worden een stuk aantrekkelijker als je helemaal op kunt gaan in je omgeving, zonder dat je afgeleid wordt door de vermoeidheid van het fietsen. Er zijn niet voor niets tal van speciale e-bike fietsroutes van tientallen kilometers lang. Vermoeid van het fietsen zelf zal men namelijk niet raken.

Een e-bike is gezond!

Mensen met een elektrische fiets gebruiken dus niet alleen vaker de fiets, maar brengen gemiddeld ook meer tijd door op de fiets. Lange afstanden, maar ook recreatief fietsen zijn namelijk goed te doen met een e-bike. Dit betekent veel meer kilometers en tijd in de buitenlucht. En dat heeft zo zijn voordelen voor je gezondheid. Dus, een e-bike is gezond!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.