RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
03 apr
Dipje? Met deze hulpmiddelen kom je hier succesvol uit

Je bent met volle moed gestart met het aanpakken van jouw wiet verslaving. Gefeliciteerd! Dat is al een stap in de goede richting. Helaas is het niet altijd even gemakkelijk om te afkicken van wiet en zal je te maken krijgen met wat tegenslagen. Mocht je een dipje hebben, dan kan je gebruik maken van onderstaande hulpmiddelen.

Praat over je verslaving

Wanneer je merkt dat je toch weer zin krijgt in wiet, is het raadzaam om er eens over te praten. Je zal merken dat het een stuk makkelijker vol te houden is als je het probleem onder ogen ziet en erover praat. Je hoeft je nergens voor te schamen, het is juist heel dapper dat je je probleem wilt aanpakken. 

Zorg voor de juiste omgeving

Wanneer je je cannabisverslaving wilt aanpakken, is het goed om eens naar je directe omgeving te kijken. Bestaat je vriendengroep bijvoorbeeld uit veel mensen die ook veel wiet gebruiken? Het is dan verstandig om deze vrienden minder te zien, zodat je ook niet in de verleiding komt om samen te gaan blowen. Zoek juist de mensen op die jou willen ondersteunen in jouw afkickproces. Door je te omringen met mensen die jou willen helpen, zal je zien dat het al een stuk makkelijk wordt om niet in de verleiding te komen en een terugval te hebben.

Ga sporten 

Verslaving ontstaat vaak uit verveling. Wanneer je niks te doen hebt, is het makkelijk om weer te gaan blowen. Probeer eens te gaan sporten. Door te gaan sporten heb je afleiding en bovendien is het goed voor je lichaam en geest. Ook tijdens het sporten kun je bovendien een bepaalde high ervaren. Dus een goede vervanging om toch enigszins hetzelfde gevoel te ervaren. Ga dus een stukje hardlopen of wandelen wanneer je merkt dat je toch weer zin krijgt om te gaan blowen. 

Gebruik medicijnen

Naast praten en te sporten kunnen ook medicijnen een hulpmiddel zijn. Bij het overwinnen van je verslaving komen vaak ontwenningsverschijnselen voor. Deze kun je verminderen door medicijnen te gebruiken. Wanneer je veel onrust ervaart en niet kan slapen ‘s avonds, kun je bijvoorbeeld kalmeringsmiddelen gebruiken. Deze kunnen ervoor zorgen dat je weer kan slapen. Doe dit altijd in overleg met je arts, zodat hij of zij de juiste kalmeringsmiddelen kan voorschrijven. 

Heb je alle bovenstaande hulpmiddelen geprobeerd en merk je dat het niks gaat helpen? Je kan altijd nog naar een afkickkliniek gaan. Daar hebben ze de juiste mensen met de juiste kennis, die jou kunnen helpen met jouw verslaving.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.