RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
09 jul
Ontdek de biologische rode wijnen uit Valencia

Wil jij eens een nieuwe rode wijn uitproberen? Neem dan eens een biologische rode wijn uit het Spaanse Valencia. De Spaanse rode wijnen van Neleman zijn in allerlei varianten verkrijgbaar. Probeer eens een Signature Crianza als je op zoek bent naar een vrolijke rode wijn of kies een Signature Reserva wanneer een krachtige, complexe smaak jouw voorkeur heeft. Alle Spaanse rode wijnen van Neleman zijn biologisch, vegan friendly en klimaatneutraal.

Biologische rode wijn

De biologische rode wijnen worden op een natuurvriendelijke wijze geteeld in de achterlanden van Valencia. Dit betekent bijvoorbeeld dat de ligging van het land dat gekozen wordt, minder aantrekkelijk is voor ziekte en schimmels. Aangezien er bewust niet gekozen wordt voor chemische ongediertebestrijding, wordt de natuur zoveel mogelijk zelf ingezet voor het leveren van een goede oogst. Bovendien wordt er gekozen voor sterke druivensoorten.

Vegan friendly wijn

Kies je voor een rode wijn van Neleman, dan weet je zeker dat je een vegan friendly wijn drinkt. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van dierlijke producten tijdens het verwerkingsproces van de wijn. Indien er eiwitten nodig zijn, wordt er teruggegrepen op plantaardige eiwitten. De keuze voor vegan friendly wijn past volledig binnen de visie van Neleman. Deze wijnboer heeft de natuur hoog in het vaandel staan en doet er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Klimaatneutrale rode wijn

Neleman zet zich niet alleen in voor een milieuvriendelijke druiventeelt, ook op andere manieren wil de wijnboer het milieu een handje helpen. Zo wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd met het planten van bomen. Dit komt bovendien ten goede van de biodiversiteit. Daarnaast heeft Neleman een kurkretourprogramma opgezet om kurken in te zamelen voor recycling en draagt zo een steentje bij aan de circulaire economie. Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan een betere wereld? Probeer dan eens de internationaal bekroonde rode wijn Cabernet Sauvignon Bobal.

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.