RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
28 sep
Mobiel blijven na een operatie

Hoe blijf je mobiel na een operatie?

Ben je benieuwd hoe je het beste mobiel kunt blijven na een operatie? Er zijn diverse mogelijkheden om je mobiliteit te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een douchekrukje in de douche, zodat je jezelf makkelijker kunt wassen en het risico op vallen beperkt wordt. Wij zochten uit met welke hulpmiddelen je jouw mobiliteit na een operatie kunt vergroten. Lees snel verder voor meer informatie en kies het best passende hulpmiddel uit.

Koop een rollator

Een rollator kopen geeft je de vrijheid om ergens naartoe te gaan. Je blijft in beweging en je hebt niet snel de kans dat je valt. Hierdoor zal je een gevoel van veiligheid ervaren. Als je te maken hebt met balansproblemen na de operatie, kan een rollator je optimaal ondersteunen.

Zorg voor goede elleboogkrukken

Ook elleboogkrukken kunnen je helpen mobiel te blijven zonder je been te hoeven belasten. Deze krukken zijn doorgaans in hoogte verstelbaar, waardoor ze veel comfort te bieden hebben. Al helemaal als deze op maat voor je gemaakt zijn. Door te kiezen voor elleboogkrukken met anatomische handgrepen, zal je je handen minimaal belasten. Dit komt doordat de handgrepen extra comfort en ondersteuning bieden. Dit maakt het lopen op krukken een stuk aangenamere ervaring, waarbij je je eenvoudig kunt verplaatsen.

Huur een scootmobiel

Je kunt ook een scootmobiel huren om van A naar B te gaan. Dat je hierdoor minder beweegt is niet waar, want de scootmobiel nodigt juist uit tot bewegen. Je zal op sommige plekken ook moeten opstaan om ergens naar binnen te lopen en de scootmobiel ergens moeten parkeren. Je beweegt zo meer dan wanneer je thuis blijft en geen scootmobiel hebt.

Koop een sta op stoel

Je kunt ook een sta op stoel kopen om na de operatie mobiel te blijven. Op deze stoel kun je namelijk eenvoudig gaan zitten en weer opstaan, waardoor je mobiliteit wordt gestimuleerd. Zo blijf je niet lang in de stoel zitten, omdat je weet dat je eenvoudig weer op kunt staan. De stoel heeft een hoog zitcomfort, minder druk op de rug en billen en zorgt voor een goede vochtafvoer uit de benen.

Bekijk eens met welke hulpmiddelen jij weer mobiel kunt blijven na jouw operatie en win wat meer advies in bij specialisten alvorens je een keuze maakt. Alle bovenstaande middelen zijn uitermate geschikt om mobiel te blijven en de mobiliteit te stimuleren. Wij wensen je een spoedig herstel toe.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.