RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
06 nov
Handige tips voor het kopen van een fauteuil

Fauteuils zijn helemaal hip en happening. Nadat dit meubelstuk jarenlang nagenoeg uit onze interieurs verdwenen was, is de fauteuil weer volledig terug van weggeweest. Wil je zelf ook een mooi model aanschaffen? In dit artikel geven je handige tips voor het kopen van een nieuwe fauteuil.

Stijl

Fauteuils zijn er in vele stijlen en uitvoeringen. In de eerste plaats wil je natuurlijk dat de fauteuil lekker zit, maar daarnaast ook dat deze past bij jouw interieur. Het is daarom aan te raden om eerst eens zorgvuldig te kijken naar welke stijl het beste bij jouw ruimte past. Pas de fauteuil vervolgens aan op zowel de stijl als het kleurenpallet van de betreffende ruimte.

Materiaal

Wat betreft materiaalkeuze valt er ontzettend veel te kiezen. Doorgaans heb je keuze uit: leer, kunstleer, stof en kunststof. Ieder materiaal heeft vanzelfsprekend andere eigenschappen en een andere uitstraling. Vraag vooral de specialist in de woonwinkel om informatie en advies over de verschillende materialen. Ook qua prijs verschillen de materialen behoorlijk van elkaar. Kunststoffen fauteuils zijn vaak goedkope fauteuils, terwijl aan leren fauteuils vaak een aanzienlijk prijskaartje hangt. 

Kleur

Fauteuils zijn in vrijwel iedere kleur te verkrijgen. Om een harmonieuze sfeer te creëren, is het van belang de kleur van de fauteuil af te stemmen op de rest van je interieur. Dit wil echter niet zeggen dat de fauteuil er niet uit mag springen. Het meubelstuk is juist ontzettend geschikt om een eyecatcher in het interieur te vormen. Weet je zelf niet zo goed wat een goede kleurkeuze is? Neem dan een foto van de ruimte waar de fauteuil in komt te staan en laat je adviseren.

Functies

Om de zitervaring nóg aangenamer te maken, zijn er veel fauteuils verkrijgbaar met aanvullende functies. Je moet dan denken aan draaiende of zelfs verstel- en kantelbare modellen. De functie om de stoel te kunnen verstellen of kantellen, wordt ook wel de ‘sta-op-functie’ genoemd. Deze functie is bijzonder praktisch voor senioren die slecht te been zijn. De zitting komt dan omhoog, waardoor het opstaan een stuk eenvoudiger gaat.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.