RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
21 dec
Hardloopschoenen, het belangrijkste deel van je outfit als je gaat lopen

Wanneer je je volledig toelegt op je sport, hardlopen, dan is jouw meest belangrijke tool je hardloopschoenen. Maar hoe weet je welke schoenen het beste bij jouw activiteit horen en hoe weet je welke schoenen precies voor jou geschikt zijn? Elk lichaam is anders en ook elke sportomgeving is anders. In dit artikel helpen wij jou even op weg om de juiste hardloopschoenen te vinden. Laat je inspireren om de juiste keuze te maken!

Elke hardloopschoen heeft zijn eigen kenmerken en sterke punten

Net als een gewone schoen, heeft elke hardloopschoen specifieke kenmerken. Zo vonden wij dat één merk van hardloopschoenen heel wat verschillende modellen heeft. Op het eerste zicht zien ze er allemaal gelijkaardig uit. Maar als je meer in detail gaat kijken, merk je toch wel belangrijke verschillen. Neem nu bijvoorbeeld de Brooks Ghost 14. Deze heeft een zool in zeer duurzaam materiaal, wat zorgt voor optimale demping. Deze demping is noodzakelijk om je enkels en knieën zo weinig mogelijk te belasten. Deze schoenen zijn perfect voor een run op een verharde ondergrond. Ga je daarentegen de Brooks Adrenaline GTS 22 bekijken, dan zie je dat de focus ligt om maximale grip. Dit heb je nodig als je ook bij regen wil gaan lopen. De schoen is speciaal ontworpen voor lopers met een neiging tot overproneren (het kantelen van de voet daar waar het niet moet). Een rubberen zool die slijtvast is zorgt ervoor dat je zeer lang van je schoenen kunt genieten. Anders is het dan weer bij het model Brooks Glycerin 19. Deze heeft een uniek zigzagpatroon bij de hak. Deze specifieke eigenschap garandeert meer stabiliteit en vermijdt ongecontroleerde bewegingen. Extra demping en optimale schokabsorptie zijn bij deze hardloopschoen erg benadrukt. De schoen is zowel voor beginnende als voor ervaren lopers een mooie aanwinst. Naast deze eigenschappen kun je onder meer ook kiezen tussen verschillende breedtematen en diverse niveaus van ademend vermogen.

Laat je adviseren als je hardloopschoenen koopt

Vooral als je beginner bent in hardlopen, dan kun je best wel wat raad gebruiken. Verkopers en specialisten geven jou advies op basis van jouw wensen en voorkeuren. Ga goed na op welke manier jij loopt of op welke ondergrond je het meest loopt. Bekijk ook de mogelijkheid van afgeronde hielen of bepaalde drukzones die de schokken nog extra absorberen.

Hoe meer ervaring met lopen, hoe meer ervaring met loopschoenen

Wanneer je al langere tijd aan hardlopen doet, weet je precies wat een hardloopschoen voor jou moet betekenen. Het gebeurt iedereen wel eens dat hij of zij hardloopschoenen koopt dit toch niet helemaal doen wat ze moeten doen. Geen nood, deze schoenen kun je gerust dagdagelijks dragen. Voor je sportactiviteiten koop je gewoon een ander model dat juist wél doet wat je verlangt. Na een tijdje weet je exact welke kenmerken jouw hardloopschoenen moeten hebben. Door ervaring leert men, dat geldt ook voor sportschoenen.

Maak het leuk, stel je persoonlijke outfit samen

Naast het functionele van je loopschoen, mag gerust ook de esthetische kant aan bod komen. Kies leuke kleuren die bij jou passen. En stel een set sportkledij samen waarbij jij je happy voelt. Denk aan leuke sokken, shirts, shorts, jacks en broeken. Ook sport-bh's en hardloopondergoed mogen best wel professioneel én tegelijk trendy zijn. Je wil met andere woorden dat je hardloopkledij zowel praktisch als mooi is. Ga voor kleuren en ontwerpen die bij jou passen. En waarom zou je jezelf niet verwennen met een setje voor elk seizoen? Gewoon doen! Maak het sporten nog leuker en pas je sportkledij aan aan jouw voorkeuren. Zo geniet je er nog meer van dan je nu al doet!

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.