RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
08 feb
Make-up & lenzen dragen? 10 tips!

Make-up dragen we om verschillende redenen. De eerste reden is natuurlijk de blijheid en het enthousiasme die we voelen als we een nieuw product uitproberen. Daarnaast geeft make-up ons een flinke boost qua zelfvertrouwen. Dit stralen we vervolgens ook uit, waardoor we er dubbel zo mooi uitzien. Maar wat als je contactlenzen draagt? Ook dan kun je uiteraard make-up blijven gebruiken, alleen moet je wel extra op hygiëne letten. En wees gerust: ook met contactlenzen in kun je nog steeds een cateye maken, zonder de gezondheid van je ogen in gevaar te brengen. In dit artikel geven we daarom 10 tips om de gezondheid en veiligheid te waarborgen als je lenzen en make-up tegelijkertijd draagt!

1. Eerst lenzen in, dan make-up aanbrengen; eerst lenzen verwijderen, daarna je make-up eraf halen

Deze eerste tip klinkt misschien wel logisch, maar toch willen we het gezegd hebben. Het is namelijk een belangrijke stap om je lenzen schoon te houden. Was je handen goed en droog ze af voordat je de contactlenzen vastpakt. Als je je lenzen eerst indoet, dan kan er geen make-up meekomen op je handen en per ongeluk op je lens komen. Ditzelfde principe geldt ook als je de lenzen uitdoet.

2. Geen eyeliner op de waterlijn

Eyeliner op de waterlijn aanbrengen is een populaire make-up trend, maar deze is niet zonder risico's. De eyeliner kan dan namelijk makkelijker op je lenzen komen, waardoor je wazig gaat zien en in sommige gevallen zelfs een ontsteking ontwikkelt. Wil je toch een lijntje om je ogen, breng de eyeliner dan aan op het randje net buiten de waterlijn.

3. Elke 3 maanden mascara of eyeliner vervangen

Misschien is de mascara nog helemaal niet op na drie maanden, maar toch is het wel beter om die maar weg te gooien en een vers exemplaar te gebruiken. Je ogen zijn namelijk heel gevoelig voor bacteriën en na drie maanden heeft je mascara en eyeliner al best veel bacteriën weten te verzamelen. Om de kans op infecties zoveel mogelijk te verkleinen, kun je die mascara of eyeliner dan maar beter weggooien.

4. Pas op met het aanbrengen van poeders en oogschaduw

Poeders kunnen met iedere veeg van de make-up kwast deeltjes verspreiden in de lucht. Deze kunnen vervolgens makkelijk in je ogen terecht komen. Draag je contactlenzen, dan heb je extra kans op geïrriteerde ogen. Breng poeders daarom extra voorzichtig aan en houd je ogen dicht. Doe ze na het vegen pas weer open.

5. Reinig regelmatig je make-up kwasten

Dit is niet het allerleukste klusje ooit, maar het schoonmaken van je make-up kwasten is wel heel belangrijk. Reinig ze in warm water en een zachte zeep, babyshampoo of gewoon Dreft. Laat ze vervolgens aan de lucht drogen.

6. Houd je make-up voor jezelf

Misschien vind je het heel leuk om make-up met vriendinnen te delen, maar doe dit liever niet. Je wisselt namelijk onnodig bacteriën met elkaar uit, waardoor de kans op infecties alleen maar groter wordt.

7. Gebruik een primer zodat make-up beter blijft zitten

Primers zorgen ervoor dat de make-up langer blijft zitten. Dit betekent dus ook dat het minder snel in je ogen en dus op je contactlenzen terecht komt.

8. Daglenzen zijn beter

Iedere dag verse lenzen in is hygiënischer, dus kies bij voorkeur voor daglenzen. Zo voorkom je ook dat er oude make-up restjes van de vorige dag op de lens blijft kleven en weer in je oog komen.

9. Was jouw lenzenhouder regelmatig

Draag je toch liever weeklenzen of maandlenzen, dan moet je het lenzenbakje regelmatig wassen met warm water en zachte zeep. Vervolgens laat je het aan de lucht drogen. In de lenzenhouders komt namelijk vaak onzichtbaar vuil terecht.

10. Geen vezels in de mascara

In sommige mascara's zitten vezels die ervoor zorgen dat de volume van je wimpers groter lijkt. We willen allemaal wel dikkere wimpers, maar die vezels kunnen helaas makkelijk los komen en in je oog terechtkomen. Niet prettig als je lenzen in hebt! Kies dus liever voor een mascara zonder die vezels en die oogheelkundig getest zijn en dus veilig voor lenzendragers zijn.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.