RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
07 mrt
Een gezonde levensstijl met plantaardige producten

Het wordt steeds duidelijker dat de consumptie van dierlijke producten in grote mate bijdraagt aan wereldwijde problemen zoals de klimaatcrisis en de verhoging van de kans op kanker, diabetes en andere ziekten. Een plantaardig voedingspatroon kan een groot deel van deze problemen oplossen. Daarom wordt deze manier van eten steeds meer gepromoot om een gezonde levensstijl te creëren zonder dierenleed en bijdrage aan de groei van onze wereldwijde problemen. In dit artikel vertellen we wat een plantaardig voedingspatroon is, welke producten erbij horen en wat de voordelen van het volgen van dit voedingspatroon zijn voor je lichaam.

Wat is een plantaardig voedingspatroon?

Een plantaardig voedingspatroon houdt in dat je alleen maar producten op plantaardige basis consumeert en al deze producten dus geen dierlijke eiwitten bevatten. Dit houdt in dat je geen vlees, vis, gevogelte, zuivel en ei consumeert. Daarom ook het woord “plant-aardig”.

Welke producten consumeer je met een plantaardig voedingspatroon?

Bij een plantaardig voedingspatroon consumeer je granen, groenten, fruit, peulvruchten, noten, zaden en pitten. Je kunt heerlijk variëren met een plantaardig voedingspatroon en ontzettend smakelijke en volwaardige gerechten creëren. Ben je niet zo’n held in de keuken? Of ben je veel onderweg en bijvoorbeeld ook een fanatieke sporter? Dan kun je misschien bang zijn dat je niet genoeg voedingsstoffen als eiwitten, vitamines en mineralen binnen krijgt. Niets is minder waar, gelukkig. Ook dan kun je altijd aan je dagelijkse hoeveelheid komen. Hoe dan? Nou, bijvoorbeeld met de producten van Oragenfit. Denk dan aan vegan eiwitshakes en green juices. Gemakkelijk, gezond en ook nog eens hartstikke smaakvol!

Wat zijn de voordelen van een plantaardig voedingspatroon?

Het belangrijkste uitgangspunt voor een plantaardig voedingspatroon is dat het goed is voor mens, dier en milieu. Dat betekent dat je op ieder vlak van de samenleving je steentje bijdraagt aan een betere wereld met minder leed, minder ziektes en en minder problemen van de natuur en onze planeet. Tenslotte is het onwijs veelzijdig koken en kun je tegenwoordig in iedere supermarkt allerlei soorten vleesvervangers vinden.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.