RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
23 mrt
Omgaan met voedselovergevoeligheid? Zo doe je het!

Voedselovergevoeligheid is een onderwerp dat steeds vaker besproken wordt. Dit komt met name doordat er de afgelopen jaren steeds meer bekend is geworden over de verschillende vormen van voedselovergevoeligheid. Waar je vroeger dan ook vaak aan je lot was overgelaten als je last had van voedselovergevoeligheid, zijn er tegenwoordig tal van manieren om hiermee om te gaan. Ben jij benieuwd naar wat jij kunt doen naar de verschillende vormen van voedselovergevoeligheid? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen. De twee meest voorkomende vormen van voedselovergevoeligheid zijn allergieën en intoleranties. We zullen ons dan ook toespitsen op deze twee verschillende vormen.

Allergieën

Men kan op verschillende manieren met allergieën omgaan. Deze manieren zijn op te delen in drie categorieën. De eerste categorie spreekt misschien het meest voor de hand en dat is vermijding. Heb je bijvoorbeeld last van een lactose allergie? Dan dien je de lactoserijke producten zo veel mogelijk te vermijden. Heb je de lactose toch binnengekregen? Dan dien je over te gaan tot de symptoombestrijding. Dit is de tweede categorie als we spreken over de omgang met allergieën. Met symtoombestrijdende producten wordt de allergische reactie geremd. Zo zal de impact van de reactie worden ingeperkt waardoor je hier minder last van zult ervaren. Een derde manier om met allergieën om te gaan is de immunotherapie. Hierin wordt je immuunsysteem als het ware getraind om een specifieke stof beter te verwerken. Dit is echter een hele heftige therapie en wordt dan ook alleen aangeraden als je in het dagelijks leven continu last hebt van je allergie.

Intoleranties

De omgang met intoleranties is vaak net iets anders dan de omgang met allergieën. Op één punt komen ze echter wel overeen. Net als bij een fructose allergie, kun je er bij een fructose intolerantie voor kiezen om de producten met fructosen uit de weg te gaan. Dit is vaak de kortste klap. De uitvoerbaarheid ervan is echter vaak een stuk lastiger. Dit komt met name doordat er, in het geval van een fructose intolerantie, ontzettend veel producten zijn die fructosen bevatten. Mocht je hier nu niet altijd mee bezig willen zijn, dan is er in het geval van intoleranties vaak een andere oplossing. Zo zijn er specifieke supplementen die kunnen helpen bij het afbreken van de fructose. Hierdoor zal de fructose op een natuurlijke manier worden afgebroken en kun je door de dag heen genieten van producten die fructosen bevatten!

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.