RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
27 mei
Dit zijn de 5 lekkerste zomerse gerechten!

De zomer, soms maakt het warme weer het lastig om lekkere gerechten op tafel te zetten. Door het Nederlandse klimaat hebben we vaak klam weer en wil je luchtige gerechten die niet te vol op de maag liggen. Om deze reden is dit blog ontstaan om je te helpen bij het koken in de zomer.

1. Spicy tuna

Dit is een lekker gerecht met tonijn in een pokebowl. Om dit gerecht klaar te maken doe je eerst de tonijn marineren in limoensap met knoflook en togarashi. Wanneer je dit hebt gedaan doe je er rijst aan toe voegen met wat geschaafde wortel en avocado dip. Dit is een snel en gemakkelijk recept voor een pokebowl en kan in 20 minuten op tafel staan.

2. Tabouleh

Dit is een super lekker gerecht voor in de zomer. Het gerecht komt van oorsprong uit het midden oosten en veel vakantiegangers zullen dit recept wel hebben tegengekomen in Frankrijk. Het gerecht is makkelijk klaar te maken, gezond en je kan het mee nemen om ergens anders op te eten. De ingrediënten die je nodig hebt zijn: Bulgur/couscous, komkommer, tomaten, bosuien en verse munt.

3. Marinade saté

De saté marinade is super lekker om te maken voor in de zomer. Dit kun je klaarmaken met nasi of apart erbij zetten met het barbecueën. Wat je nodig hebt voor dit gerecht is: schouderkarbonade, kippendijfilet, ketjap, knoflook, oestersaus en satestokjes met bakpapier. Doe alle ingrediënten bij elkaar en laat de kippendijfilet marineren in de koelkast. Doe de kip op de stokjes en laat het voor een half uurtje gaar worden in de oven. Je kunt het gerecht serveren met sate en/of uitjes.

4. Limonade watermeloen

Als het zomervakantie is en je hebt lekker veel vrije tijd om te genieten in de achtertuin is dit een heerlijk recept om klaar te hebben staan in de koelkast. Het enige wat je nodig hebt is: watermeloen, citroenen, water en suiker. Doe 50 ml water en suiker bij elkaar toevoegen en kook het tot alle suiker is opgelost. Haal het daarna van het vuur en laat het afkoelen. Daarna kun je de citroen uitpersen en door het suikerwater roeren. Daarna kkun je de watermeloen erin doen en doe alles in een blender, et voila!

5. Panzanella met kip

Een lekker eenvoudig recept en niet te zwaar op de maag voor in de zomer, panzanella met kip. Je hebt nodig: Kipfilet, cherrytomaatjes, paprika, knoflook, kappertjes, ansjovis, brood, olijven, gehakt, olijfolie, azijn, kaas, basilicum en peper en zout. Doe de oven op 180 graden verwarmen en meng alles in een ovenschaal. Laat dit 30 minuten staan en je moet tussendoor even roeren. Wanneer alle kip gaar is is het klaar om op tafel gezet te worden.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.