RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
12 okt
Gebitsrenovatie: Een krachtige aanpak voor een prachtig gebit

Wanneer je naar je eigen gebit kijkt in de spiegel, is het logisch dat je wilt dat het er zo mooi mogelijk uitziet. Je gebit is tenslotte een belangrijk onderdeel van je uiterlijk en het is iets waar je dagelijks mee moet leven. Helaas kan het gebit van sommige mensen er niet zo mooi uitzien als ze zouden willen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar gelukkig is er tegenwoordig iets wat gebitsrenovatie wordt genoemd. Wij vertellen je meer in onderstaand artikel.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn gebit zo gezond mogelijk blijft?

Het is belangrijk om je gebit gezond te houden. Zeker als je al problemen hebt met je gebit, is het belangrijk dat je een aantal dingen in acht neemt. Zo is het belangrijk dat je je gebit goed schoonhoudt. Dit doe je door twee keer per dag je tanden te poetsen en je mond goed te spoelen. Je kunt ook regelmatig flossen om alle etensresten te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk dat je regelmatig naar de tandarts gaat voor een check-up. Zo worden eventuele problemen met je gebit snel opgemerkt en kan de tandarts je helpen door te starten met een geschikte behandeling.

Wanneer wordt gebitsrenovatie toegepast?

Gebitsrenovatie is een aanpak die wordt toegepast wanneer er problemen zijn met het uiterlijk van het gebit. Deze problemen kunnen verschillende oorzaken hebben, maar de meeste mensen die gebitsrenovatie nodig hebben, hebben problemen met het uiterlijk van hun tanden of kiezen. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van gebroken tanden, verkleuringen, oneffenheden, gaten, tandsteen of zelfs nog heftigere gebitsproblemen. Er zijn verschillende soorten gebitsrenovatie die afhankelijk zijn van het soort problemen dat je hebt. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld alleen een whitening-behandeling nodig hebben, terwijl anderen een gebitsrenovatie met tandimplantaten nodig hebben.

Gebitsrenovatie met tandimplantaten

Tandimplantaten zijn kunstmatige wortels die in de kaak worden geplaatst. Op deze implantaten worden tanden of kiezen bevestigd. Deze methode kan een uitstekende oplossing zijn voor mensen die problemen hebben met het uiterlijk van hun gebit. De tandimplantaten kunnen er namelijk voor zorgen dat je gebit er weer net zo mooi uitziet als voorheen. Dit geeft jou weer genoeg zekerheid om in de spiegel naar jezelf te lachen én naar andere mensen.

All-on-6

Wanneer je tanden of kiezen mist, kan dit erg vervelend zijn. Je kunt last krijgen van je gebit, je tanden kunnen gaan wiebelen en je kunt moeilijker eten. Een gebitsrenovatie met de All on 6 behandeling is dan een uitkomst. Je krijgt dan kunstmatige tanden of kiezen die stevig in je kaak zitten. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken over je gebit. Je kunt weer eten wat je wilt en je tanden zullen niet meer wiebelen.

All-On-4

All on 4 is een veelgebruikte methode van gebitsrenovatie die wordt toegepast wanneer er ernstige problemen zijn met het gebit. Deze methode maakt gebruik van vier implantaten die in de kaak worden geplaatst. Na de behandeling kun je weer genieten van een prachtige lach en hoef je je gebit dus niet meer te verbergen.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.