RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
14 okt
De Gezondheids-app als middelpunt voor andere apps

Overal om ons heen is misschien een wat overdreven term. In ieder geval is er genoeg informatie over de Gezondheids-app van Apple te vinden. Vooral geschreven door anderen dan Apple zelf. De website MacWorld informeert iedereen bijvoorbeeld over de juiste instellingen van de app, terwijl veel gebruikers hier juist niet bij stilstaan. Ze staan niet voldoende stil hoe belangrijk de app is voor de informatie die andere apps zogezegd nodig hebben.

Privacy is een groot goed en aan alle kanten wordt hierop beknibbeld in onze online wereld. Juist daarom is het goed om het artikel van MacWorld eens door te lezen. Zo zie je welke informatie je wel en niet wilt delen. Anders dan andere vormen van informatie gaat het hier om je eigen gezondheid en het is de vraag of je wel wilt dat al deze informatie gedeeld wordt met derden.

Een goed moment wanneer je de instellingen controleert is het nadenken of je echt alle apps die gebruik willen maken van de Gezondheids-app echt nodig hebt. Zeker wanneer deze apps het niet al te nauw nemen met de privacy is het soms maar beter om de apps te verwijderen.

Er zijn ook voordelen van Apple’s introductie van de Gezondheids-app. Fabrikanten die de privacy wel respecteren kunnen hun eigen apps op een makkelijke manier laten communiceren.

Voor gebruikers van de Gezondheids-app geldt dat zij overigens helemaal niet aangewezen hoeven te zijn op het meest recente model van de iPhone. Ook eerdere modellen (in ieder geval vanaf versie 5) voldoen. iOS10 valt te installeren op alle toestellen vanaf versie 5. Goed nieuws voor iedereen die bijvoorbeeld een tweedehands of refurbished toestel aan wil schaffen.

Of echt alle functionaliteiten goed gaan werken op een oudere iPhone is de vraag. In ieder geval zou de Gezondheids-app wel goed moeten werken. Per app van een andere ontwikkelaar dan Apple zou  in de App-Store vermeld staan of deze uitgevoerd kan worden in combinatie met een ouder toestel. Is dit niet expliciet vermeld, dan komt het neer op het testen van de app door deze te installeren. Dit is natuurlijk alleen van toepassing wanneer de standaard Gezondheids-app van Apple niet voldoet.

Foto: Janitors

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.