RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
24 okt
Redenen om te mediteren

Stressvermindering
Aan veel stress kan met lichamelijke of zelfs psychische klachten over houden. Tevens kan de slaapkwaliteit drastisch afnemen. Het is een bewezen feit dat meditatie helpt bij het verminderen van stress. Het cortisolgehalte dat zorgt voor een gevoel van stress neemt namelijk flink af. 

Zelfkennis
Hoe vreemd dit ook klink, meditatie helpt je om jezelf te leren kennen. Doordat je concentreert op jezelf ben je je meer bewust van je eigen lichaam en geest. Hierdoor krijg je een duidelijker beeld van je eigen zijn.

Pijnmedicatie
Meditatie kan zorgen voor pijnverlaging. Wanneer we pijn hebben reageren we hierop door onszelf er tegen te verzetten. Door meditatie leer je echter te stoppen met deze automatische reactie. In plaats van het bieden van weerstand kan men zich ontspannen en wordt de pijn verzacht.

Slaap
Doordat je je gevoelens beter onder controle krijgt zal je ook ‘s nachts beter slapen. Lig je wel eens midden in de nacht wakker, of heb je moete in slaap te komen? Probeer het eens uit. Meditatie helpt echt!

Focus
Meditatie draagt bij aan een betere focus. Doordat je meer grip krijgt op je gedachten ervaar je steeds minder lastige gedachten. Je kunt deze als het ware verdrukken. Hierdoor is het mogelijk jezelf te focussen op de kern van de situatie waarin jij jezelf bevind.

Angsten
Doordat je een beter zelfbeeld en meer innerlijke rust kweekt trek je je minder aan van de meningen van anderen. Je zult deze meningen natuurlijk wel horen maar je weet wat de waarheid is.

Beslissingen
Meditatie kan bijdragen aan de beslissingen die je in het leven neemt. Je zult beter door hebben of een bepaalde verandering zal bijdragen aan jouw leven. Er is een duidelijk verband te zien tussen meditatie en sport. Het is makkelijker de knoop door te hakken en in de sportschool te verschijnen.

Materiaal
Bij het mediteren is bijna geen materiaal nodig. Enkel een meditatiekussen kan voldoende zijn om jezelf volledig te ontspannen en innerlijke rust te creëren. Er zijn nog wel een aantal extra hulpmiddelen beschikbaar, alleen zijn deze niet direct van groot belang. Meditatie begint bij jezelf!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.