RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
26 okt
Gezond linkbuilden voor duurzame resultaten

Voor websites en webshops is het van groot belang om goed vindbaar te zijn in Google. De moderne consument begint zijn online zoektocht in de zoekmachine en klikt meestal op de bovenste noteringen op de resultatenpagina. Een van de beste manieren om deze topposities met een website te bezetten, is linkbuilden: een geavanceerde techniek die, mits op gezonde wijze uitgevoerd, duurzame resultaten garandeert.

Linkbuilden is een vorm van zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend als Search Engine Optimization of SEO. Alles draait hierbij om het optimaliseren van een website om zo goed mogelijk gevonden te worden in de zoekmachine. De achterliggende gedachte is kort samengevat dat Google websites met een goede relevantie, actualiteit en gezondheid beloont met een hogere positie.

Linkbuilden, SEO en zoekmachine optimalisatie

Het optimaliseren van een website kan op verschillende manieren. Een veelgebruikte methode is on-page SEO, waarbij elementen op de website zelf worden aangepast om zo hoger te scoren. Zeer effectief is echter ook off-page SEO, waarbij elementen buiten de website worden aangebracht die een gunstige invloed hebben op de positie van de site in de zoekresultaten.

Een goed voorbeeld van off-page SEO is het aanbrengen van backlinks; links op externe websites die verwijzen naar de website in kwestie. Dit proces wordt ook wel linkbuilden of linkbuilding genoemd en gebeurt in veel gevallen automatisch. Wanneer een website waardevolle informatie verstrekt, zullen veel mensen er immers van nature al naar willen linken.

Gezonde backlinks bieden de beste resultaten

Omdat de concurrentie echter niet stil zit en waarschijnlijk ook over meerdere backlinks beschikt, is het soms goed om het bovenstaande proces een tandje te versnellen. Gericht linkbuilden zorgt voor een gestage toename van gezonde backlinks op autoritatieve websites met een uitstekende reputatie bij Google.

Dit laatste is van groot belang, omdat een link op een gezonde website in de ogen van de zoekmachine extra zwaar telt. Hoe hoger immers de kwaliteit van een website, hoe groter de kans dat de backlink verwijst naar een andere website van hoge kwaliteit. En dat is precies het soort site dat Google mensen graag voorschotelt.

Kies een specialist om gezond te linkbuilden

Hoewel het proces van linkbuilden hierboven gesimplificeerd wordt samengevat, betreft het een zeer complexe methodiek die nog altijd jaarlijks aan verandering onderhevig is. Varianten zoals gratis linkbuilding of verdacht goedkope linkbuilding zijn daarnaast gevaarlijk, omdat dit leidt tot een niet-organische of ongezonde groei van het linkprofiel en backlinks op websites van bedenkelijke kwaliteit.

Wanneer er echter gekozen wordt voor een betrouwbaar linkbuilding bureau dat een gezonde tactiek hanteert, kunnen de resultaten op termijn ronduit spectaculair zijn. Wij hebben bijvoorbeeld goede ervaringen met de linkbuilding diensten van Webton, een gespecialiseerd bedrijf dat al vele websites naar de bovenste posities in Google heeft gebracht. Meer weten? Kijk op Webton’s informatiepagina over gezond linkbuilden.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.