RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
09 nov
Een lekker kleurtje in de winter

Met de winter voor de deur wordt alles minder. We staan op en vertrekken naar het werk wanneer het donker is en we keren ook terug naar huis met een aardige schemering. De kou begint nu echt haar intrede te doen. We kleden ons met meerdere lagen over elkaar en we komen minder goed (lees ‘slecht’) uit ons heerlijk warm bedje. Waar sommigen zullen spreken over een typisch begin van de veelbesproken winterdip, wagen anderen zich meer naar het optimisme. Zij leggen zich niet neer bij de vraag ‘Hoe komen we uit de winterdip?’, maar stellen zich eerder de vraag ‘Hoe kunnen we de winterdip voorkomen?’. Wij geven je een aantal tips om de winter meer kleur te geven.

Exotische oorden vs. koude noorden

Heerlijk….! Warm, zon, zee, strand. Kom je al in de stemming? De meeste mensen gaan in de zomermaanden op vakantie naar Frankrijk, Italië of Spanje. Geef ze eens ongelijk. Maar hoe lekker zou het zijn als jij nog op vakantie kan wanneer iedereen al terug is gekomen. Zeker wanneer het in ons koude kikkerlandje richting het vriespunt dreigt te gaan. Denk aan exotische oorden waar de zon hoog aan de hemel staat en waar jij kan zitten op een strandbedje aan het strand. Prachtige oorden in de Cariben of ze witte stranden van de Malediven.

Vanwege de ligging (meestal rond de evenaar) beschikken dergelijke gebieden over een gunstig klimaat, ook in de winter. Je kan dan lekker een een tintje krijgen en bij terugkomst familieleden en collega’s jaloers maken. Heb je ook ooit gedacht aan Canada? Degenen die van de kou houden kunnen ook heerlijk verblijven in het natuurrijke Canada. Huur een camper en trek er op uit naar de vele natuurparken of de mooie steden zoals Vancouver. Of bezoek juist de minder bevolkte stukken van Canada voor de rust. Hoe dan ook. Een vakantie in de winter kan zeker even goed doen.
 
Creëer een huiselijke sfeer

Je kan het ook dichter bij huis zoeken. Creëer de meest huiselijke sfeer voor optimaal genot van je eigen plekje in de winter. Zeker met de feestdagen zijn er voldoende mogelijkheden om de woning net wat meer cachet te geven. Slingers met zelf uitgeknipte guirlandes of witte spuitsneeuw in de kerstboom met kluit. Als je geen inspiratie hebt, dan zijn er altijd nog kerstmarkten om alvast in de sfeer te komen.

Wil je wat rigoureuzer aan de slag? Denk dan eens aan het overschilderen van grauwe houten deurlijsten of een verfrissend likje verf op de muur van een van de kinderen. Gewoon….een ander kleurtje om de boel een gehele nieuwe uitstraling te geven. De kinderen zullen ervan genieten! En nog mooier. Je hoeft de kou niet te trotseren want je kan tegenwoordig ook eenvoudig online verf kopen. En dan aan de slag. Binnen de kortste keren beschikt jouw woning weer over een lekker kleurtje in de winter. Heb jij nog andere ideeën om de winter glansrijk door te komen? Vertel het ons.

 

 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.