RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
07 nov
Keuze voor een zorgverzekering

Wensen en behoeften

Natuurlijk is iedereen op zoek naar de goedkoopste zorgverzekeringen. Deze zijn over het algemeen te vinden bij de kleinere organisaties. Echter moet er niet altijd gelet worden op de prijs van de zorgverzekering, maar is het ook zaak om te kijken naar de invulling ervan en de voorwaarden bij het afsluiten.

Daarom zijn steeds meer mensen zich gaan richten op de invulling die aanbieders geven aan de zorgpakketten. Zo is het belangrijk geworden dat de verzekerde recht heeft op een eigen keuze voor een ziekenhuis of huisarts. In sommige pakketten is het namelijk niet geoorloofd om hier een keuze in te maken. De verzekeraar heeft dan een samenwerking met een aantal ziekenhuizen en huisartspraktijken door het hele land en dit is vooraf bepaald. Heeft u hier geen behoefte aan? Dan moet u ervoor zorgen dat u een verzekeraar vindt die deze optie heeft weggelaten.

Verschillende verzekeraars

Heeft u uw wensen en behoeften in kaart gebracht? Dan raden wij u aan om deze nu bij een aantal zorgverzekeraars neer te leggen. Iedere verzekeraar zal hier natuurlijk hun eigen beeld bij geven en u iets anders aanbieden. Wanneer u uzelf blind richt op één aanbieder zult u misschien de perfecte verzekering en verzekeraar mislopen. Zonde toch?

Aanvullende verzekeringen

Naast het standaard zorgpakket zijn de aanvullende verzekeringen ook steeds belangrijker geworden. Dit komt doordat veel mensen gebruik willen maken van een tandartsverzekering of regelmatig een bezoek (moeten) brengen aan een fysiotherapeut. Zorg ervoor dat u weet wat de kosten hiervan zijn en dat het sowieso noodzakelijk is om hiervoor een verzekering af te sluiten.

In sommige gevallen is het voordeliger om een jaarlijks tandartsbezoek uit eigen zak te betalen, want maandelijks wordt er natuurlijk premie betaald voor de aanvullende verzekeringen.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.