RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
15 nov
Ziektekostenverzekeringen vergelijken

Het is weer tijd om de ziektekosten premies te vergelijken. Waar let je op bij ziektekostenverzekeringen vergelijken? Er kunnen dan een paar aspecten zijn waar je naar gaat kijken. Om te beginnen is het eigen risico van groot belang om in de gaten te houden. Als je het laatste jaar nauwelijks gebruik hebt gemaakt van de zorg, dan zou je er voor kunnen kiezen om je eigen risico te verhogen. Maak je wel regelmatig gebruik van de zorg, dan kun je bekijken wat jouw kosten zijn, wat de premie is, als jij je eigen risico zo laag mogelijk houdt. Het ligt er ook aan van welke zorg je gebruik maakt en welke verzekeringen je af hebt gesloten. Zo kan een aanvullende ziektekostenverzekering soms een goede optie zijn, maar niet voor iedereen. Wel als je extra zorg nodig hebt. Er zijn soms aanpassingen in huis nodig, door een medische oorzaak, die dan wellicht vergoed worden. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een traplift, die soms gezien wordt als medische noodzaak.

 

Traplift vergoed door ziektekostenverzekeraar?

Het kan zijn dat wanneer je ouder wordt, je de trap niet zo goed meer op kunt. Dit kan vervelend zijn, maar als je langer thuis wil blijven wonen, kan een traplift daarvoor een prima oplossing zijn. Het is vaak een goedkoper alternatief dan verhuizen. Daarnaast wordt in Nederland het langer zelfstandig blijven wonen gestimuleerd. Meestal krijg je een deel van de traplift vergoed via de ziektekostenverzekeraar. Als je de traplift helemaal zelf zou moeten betalen kan dat een duur grapje zijn, maar meestal kun je de situatie uitleggen:

* Leg hierbij uit wat de medische noodzaak is van de traplift.

* Geef aan wat de kosten kunnen zijn (laat zien dat je je er in hebt verdiept).

* Vraag wat de mogelijkheden zijn qua vergoedingen.

 

Ziektekostenverzekeringen vergelijken doe je zo

Voordat je over gaat stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij, doe je er goed aan om te bekijken wat je nodig hebt en wat de kosten zijn. Welke aanvullende verzekeringen zijn voor jou aan te raden? Wat zijn de kosten bij maatschappij A en wat zijn de kosten bij maatschappij B? Let niet alleen op de kosten, maar ook op de algemene voorwaarden en de hoogte van je eigen risico. Ook daar kun je namelijk je keuze op baseren en zo kun je de ziektekostenverzekeringen vergelijken en jouw keuze maken. Het gaat er om dat je een verzekering kiest die bij jouw situatie past en daarom is het van belang om alles goed te vergelijken en daar jouw voordeel mee te doen.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.