RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
17 nov
Waar op letten bij een zorgverzekering?

Aanbieders met elkaar vergelijken

Wanneer u uw zoektocht gaat starten naar een geschikte verzekeraar moet u er zeker van zijn dat u alle verzekeraars sowieso in kaart brengt. Zorg ervoor dat u de grote verzekeraars meeneemt in de vergelijking, maar ook dat er wordt nagedacht over de kleinere verzekeraars. Deze moeten namelijk op een manier concurreren met de grotere partijen en dit doen zij door de prijzen aanzienlijk te verlagen.

Wanneer er een verzekering wordt afgesloten bij een kleinere partij moet u echter wel rekening houden met een wat mindere service. Doordat er minder wordt verdiend op de afgesloten verzekeringen zal er op andere gebieden gesneden moeten worden in de kosten.

Juiste keuze voor een zorgpakket

Naast een verzekeraar is het natuurlijk nog belangrijker om een passend zorgpakket te vinden. Dit is echter lang niet zo gemakkelijk als u denkt, want er zijn op dit gebied veel mogelijkheden. Zo zijn er standaardpakketten, waarbij het gebruikelijk is om een vrije zorgkeuze te hebben. Om de kosten lager te houden is het lang niet meer gek om geen vrije zorgkeuze te hebben en bent u dus verplicht om naar bepaalde huisartsen en/of ziekenhuizen te gaan.

Naast een standaard zorgverzekering moet u ook kijken naar de aanvullende verzekeringen. Zo kunt u een tandartsverzekering afsluiten en deze eventueel zelfs combineren met een therapie verzekering. Echter moet u er wel zeker van zijn dat u ook gebruik maakt van de invulling van het pakket en niet maar één keer in een jaar er gebruik van maakt. In dit laatste geval is het namelijk in de meeste gevallen voordeliger om de losse sessies/bezoeken te betalen.

Waar moet u zoeken?

Het is natuurlijk ook zaak om te kijken waar u al deze zaken gaat bekijken. Het vergelijken van een zorgverzekering is het gemakkelijkst via internet. Er zijn veel websites die u een vergelijker aanbieden, maar u moet er wel voor zorgen dat deze ook van kwaliteit is. U moet er zeker van zijn dat de websites geen voorkeuren heeft voor bepaalde verzekeraars of zorgpakketten. Het kan namelijk zo zijn dat er een samenwerking is aangegaan en dus de belangen van een bepaalde verzekeraar worden behartigd. 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.