RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
12 aug
Een nieuw jaar... met nieuwe vakantieplannen

Met de zomer die we inmiddels ruim achter ons hebben gelaten en Kerst en Oud & Nieuw in het vooruitzicht dromen we soms lekker even weg naar een zonnige plek hier ver vandaan. December is dan ook de maand waarin we allemaal weer eens nadenken over een volgende vakantiebestemming in het nieuwe jaar. Of je nu plannen hebt om een verre reis naar Zuid-Afrika te maken, een fijne zonvakantie in Portugal of een stedentrip naar Berlijn. Het belangrijkste wat je hiervoor nodig hebt is je paspoort, een vliegticket en een koffer!

Mocht je nou op wintersport gaan, dan heb je wellicht al geboekt en sta je al met één been op de ski’s of op je snowboard. Of wacht je liever het lentezonnetje af om in mei een stedentrip te maken? Vakantie is ongetwijfeld iets waarover we graag nadenken en waarvan we gelukkig worden!  

Niet vergeten!

Naast het bepalen van de bestemming kun jij alvast gaan nadenken over de volgende belangrijke zaken: je paspoort en je koffer. Tegenwoordig zijn paspoorten en identiteitskaarten (afgegeven ná 9 maart 2014) 10 jaar geldig. Dit geldt voor personen vanaf 18 jaar, ben je jonger dan 18 jaar? Dan is je paspoort 5 jaar geldig. Check in je paspoort onder ‘geldig tot’ om te zien wanneer jouw reisdocument verloopt. Zorg dus wanneer je op vakantie gaat en je reisdocument verloopt bijna, dat je tijdig een nieuw paspoort hebt aangevraagd.

Belangrijk:

  • Een paspoort is overal ter wereld geldig.
  • Een identiteitskaart is geldig binnen EU-landen, de EER, Groot-Brittanië, Monaco, Noord-Ierland, San Marino, Turkij en Zwitserland.
  • Een rijbewijs is geldig binnen Nederland, maar geldt niet als reisdocument.

(Bron: Rijksoverheid)

Over koffers gesproken, je hebt ze in alle soorten en maten. En waarschijnlijk heb je er al een of meerdere in je bezit. Van een hardshell koffer tot aan een zeer flexibele stoffen koffer, of ga je voor een backpack omdat je gaat rondreizen? Handige zaken om aan te denken bij het reizen met een koffer zijn een kofferriem of een transporthoes voor om je backpack.

Vakantie backpack


Weet je al waar je naartoe gaat? Hup, boek dan snel die tickets voor de aantrekkelijkste prijs. Veel plezier met de voorpret en de voorbereidingen van je vakantie!

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.