RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
22 dec
5 stappen voor het organiseren van een top feestje!

1. Stel de perfecte locatie vast
Begin met het vaststellen van de feestdatum én feestlocatie. Deze is natuurlijk afhankelijk van het soort feestje en het aantal mensen dat je wilt uitnodigen. Wordt het feest thuis gehouden, in een kleine zaal of juist op een externe locatie zoals bijvoorbeeld een afgehuurd restaurant? Wanneer je het feest thuis geeft, is het belangrijk om na te denken over bijvoorbeeld het inlichten van de buren of het huren van een partytent. Heb je gekozen voor een andere locatie? Zorg er dan voor dat je de locatie op tijd huurt en duidelijke afspraken maakt.

2. Maak een gastenlijst + verstuur de uitnodigingen
Voor het bepalen van de locatie was belangrijk om te weten hoeveel mensen je ongeveer gaat uitnodigen. De tweede stap bestaat uit het daadwerkelijk vaststellen van welke mensen je op jouw feestje terug wilt zien. Maak een duidelijke lijst en loop deze een aantal keer door zodat je niemand vergeet. Het kan ook helpen om deze lijst samen met iemand vast te stellen die met je mee kan denken. Staat de gastenlijst vast? Verstuur dan zo snel mogelijk de uitnodigingen, zodat de gasten de feestdatum kunnen vastzetten in de agenda.

3. Zorg voor lekkere hapjes en drankjes
Nu je al over de feestdatum, de feestlocatie en de gasten hebt nagedacht, is het tijd om misschien wel het belangrijkste onderdeel van het feestje te regelen: de hapjes en de drankjes. Zonder lekkere hapjes en genoeg drankjes kun je namelijk geen top feestje geven! Wil je deze zaken zelf regelen? Zorg er dan voor dat je ruim op tijd begint met het maken van een boodschappenlijst, de inkopen én het verzorgen van de hapjes. Let op: dit kan enorm veel moeite en tijd kosten. Als je dit liever niet zelf doet, kun je het best gebruik maken van partycatering.

4. Een pakkende playlist is een must
Goede muziek is minstens zo belangrijk als lekkere hapjes en drankjes. Om te voorkomen dat je tijdens de grote dag zonder muziek komt te zitten, of dat je problemen krijgt met het vinden van de juiste muziek, is het belangrijk om te zorgen voor een pakkende playlist. Je kunt op zoek gaan naar een playlist die past bij jou en jouw gasten óf je kunt de lijst met jouw favoriete nummers zelf opstellen.

5. Aankleding: van decoratie tot party props
Last but not least: vergeet niet om de aankleding te regelen. Je kunt kiezen voor een vast kleurenthema of een ander thema zoals ‘New Years Eve’, ‘The Big 25’ of juist ‘Winter is Coming’. Ga op zoek naar passende decoratie: van ballonnen tot  party props, waar je samen met je gasten leuke foto’s mee kunt maken.

Extra tip: wil je er zeker van zijn dat je niks vergeet tijdens het organiseren van een (groter) feest? Dan kan het handig zijn om de uitgebreide takenlijst van Checklist te bekijken.

Veel succes met het organiseren van jouw top feestje!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.