RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
02 jan
Snel weer afvallen na de feestdagen, maar hoe?

Voedingsadvies op maat

Het belangrijkste als je slank wilt worden en blijven is de voeding. Handig is om de hulp van professionals in te schakelen. Met voedingsadvies op maat zorg je ervoor dat je in een korte tijd kilo’s kwijt kan raken en ook slank zult blijven. Met een aangepast voedingspatroon wordt veel beter resultaat geboekt dan een zogenaamd crashdieet. Ook is het een stuk makkelijker vol te houden. Iets waar veel Nederlanders al snel de mist in gaan. Het volhouden, zoals ook voor het sporten in de sportschool.

Sporten en volhouden

Zo gaan we met zijn allen in januari naar de plaatselijke sportschool en hebben we frisse moed. Maar helaas haakt meer dan de helft al na een paar weken weer af. Om dit te voorkomen moet het sporten een soort van regelmaat worden. Het hoeft heus geen vijf keer per week te zijn, zelfs een of twee keer per week lekker een paar uur sporten kan al wonderen verrichten. Elke minuut is al beter dan niet bewegen. Ook dit is beter vol te houden, er zal minder snel tegen op gezien worden. En bewegen hoeft niet persé op de loopband te gebeuren. Denk aan de auto meer te laten staan en met de fiets naar het werk. Of iedere keer de lift op het werk te laten voor wat het is en met de trap te gaan. Het zijn kleine dingen die grote verschillen kunnen maken op basis van enkele maanden.

Veel water drinken

Het laatste is advies is veel water drinken. Het klinkt eenvoudig, maar toch doen veel mensen het niet voldoende. Waarom koffie of thee blijven drinken? Neem een fles water mee naar het werk en vul deze wanneer deze leeg is. Naast het feit dat water drinken het lichaam zuivert zal het ook de eetlust wat minderen. Je zult eerder het gevoel hebben vol te zitten. Dit draagt ook weer bij als je wilt afvallen. Genoeg reden om het te proberen volgende week, succes!

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.