RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
09 jan
Maak meetings gezond en leuk

Omdat velen onder ons een zittend beroep hebben en daarbij veelvuldig aan een pc of laptop werken kan het voor sommigen wel eens prettig zijn om te ontsnappen aan je vaste werkplek. Een vergadering of meeting kan hier uitkomst bieden, je bent in elk geval eventjes van je werkplek vandaan. Er zijn verschillende manieren waarop een vergadering of meeting je werkdag een beetje kan breken.

Staand vergaderen

Allereerst hoor ik tegenwoordig vaak de uitspraak ‘zitten is het nieuwe roken’ voorbij komen. Vandaar dat het slim is om eens een staande vergadering in te plannen. Ontkom even aan die bureaustoel waarop je de hele dag zit en vergader zonder stoelen. Uit onderzoek is gebleken dat hier meerdere voordelen aan zitten, waaronder snelheid. Door een stand-up meeting wordt de vaart erin gehouden en worden besluiten sneller genomen. Daarnaast is het uiteraard gezond om de beweging te stimuleren en dus af te wisselen tussen zitten en staan tijdens je werk.

Een inspirerende locatie doet wonderen

Zoals al gezegd werkt het bevorderend om achter je werkplek vandaan te komen, maar hoe fijn zou het zijn om een bijeenkomst op een mooie vergaderlocatie te laten plaatsvinden. Het prikkelt het brein, laat daarom creativiteit tot uiting komen en het laat mensen uit hun comfortzone stappen. Nederland beschikt over verschillende unieke vergaderlocaties, zoals in een voetbalstadion, met uitzicht op het strand en de zee of met uitzicht over een van de mooie steden die ons land rijk is. Wedden dat je hiermee een meeting naar een hoger niveau tilt en de meeting tot een bijzondere bijeenkomst weet te brengen!

Vergaderen en nader tot elkaar komen met een borrel of lunch/diner

Een vergadering of meeting in stijl afsluiten is mogelijk door er een lunch, diner of borrel aan vast te plakken. Wanneer met een gezelschap over formaliteiten is gesproken is het raadzaam om nadien in een informele sfeer nog rustig te evalueren of over andere zaken te spreken. Hiervoor is een borrel of lunch een perfecte uitkomst.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.