RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
06 feb
Alles over fysiotherapie

Fysiotherapie biedt een ondersteunende rol bij het verhelpen van klachten, het beter functioneren van het lichaam of chronische aandoeningen.

Fysiotherapie is een zeer algemene en brede term, zo zijn er diverse specialisaties beschikbaar binnen de fysiotherapie. Denk hierbij aan kinderfysiotherapie, sportfysiotherapie en manuele therapie.

Wat doet een fysiotherapeut precies?

Zoals hierboven al is vermeld is een fysiotherapeut een expert op het gebied van uw beweging en uw houding.  Een fysiotherapeut helpt u bij het voorkomen, verminderen en verhelpen van al uw kwaaltjes met betrekking tot uw gewrichten en spieren. Verzorging op maat voor verschillende leeftijden en diverse klachten. Wanneer is een fysiotherapeut interessant voor u? Voornamelijk wanneer u vaak last heeft van uw schouders, rug, nek en spieren.

Heeft u altijd een verwijzing nodig?

Nee, u kunt met of zonder verwijzing van de huisarts bij de fysiotherapeut langs. U moet echter wel rekening houden met de kosten, aangezien de fysiotherapeut niet meer in de basisverzekering zit en ook bij sommige aanvullende verzekeringen wil het nog wel eens voorkomen dat deze niet standaard in het pakket zitten.  De fysiotherapeut kan uitstekend zonder huisarts een grondige diagnose stellen van uw lichaam. U heeft echter enkel een verwijzing nodig wanneer u over een aandoening beschikt die op de chronische lijst verwerkt staat. Heeft u hier verder geen ervaring mee, dan kunt u het beste even contact opnemen.

Iedere behandeling van een fysiotherapeut is voor iedere persoon uniek en speciaal toegesneden voor de betreffende persoon. Veel mensen die bij de fysiotherapeut langs komen hebben last van oude blessures, RSI- klachten of pijn- en knelpunten in de armen, schouders of rug.

Fysiotherapeuten zijn verspreidt door heel Nederland. Fysio Rijssen is de specialist op het gebied van manuele- en kindertherapie voor de omgeving van Rijssen en omstreken.

Iedere fysiotherapeut heeft eigen specifieke behandel methoden, u kunt bijvoorbeeld individueel behandelt worden, maar u heeft tevens de mogelijkheid om in groepsverband de behandelink uit te voeren. Een behandelplan is noodzakelijk voor een zo goed mogelijk resultaat, tijdens het opstellen van een behandelplan worden de eisen van de klant uiteraard meegenomen in een goed en correct plan. Wilt u meer informatie ontvangen met betrekking tot fysiotherapie, manuele therapie of kinderfysiotherapie? Bekijkt u dan de links in dit artikel.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.