RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
07 feb
De Heilige Birmaan en verzorging van de kat
Op The Whitest Cat Alive leest u diverse artikelen over de aanschaf en verzorging van een Heilige Birmaan. Er komt veel kijken bij de aanschaf van een heilige birmaan, zo moet je goed opletten waar je deze kat aanschaft en wil je natuurlijk alles weten over het karakter van het beestje. Het is namelijk echt een gezelschapsdier die opvalt door zijn witte vacht en fel blauwe ogen. 
 
De vacht van de Heilige Birmaan is redelijk gemakkelijk te onderhouden, wanneer je een goede katten kam aanschaft kun je de kat wekelijks kammen zodat er geen klitten en viltjes ontstaan. Wanneer je dit goed doet kan de kat er zelfs van gaan houden wanneer je hem weer gaat kammen. Dit gaat het beste wanneer je dit van kleins af aan doet, zo went de kat snel aan het kammen. 
 
De Heilige Birmaan is zeer sociaal, ze is nieuwsgierig en houd van aandacht. Maar daarnaast kan ze zich ook terug trekken en uren niks van haar laten merken. De kat vind het super fijn om geaaid te worden en om onder de mensen te zijn. Zo merk je grote verschillen in kattenrassen die schuw zijn voor onbekende mensen, bij de Heilige Birmaan is dit absoluut niet het geval, deze is eerder avontuurlijk en springt af en toe letterlijk in het onbekende.
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.