RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
15 mrt
Het verschil tussen harsen en waxen

In de volksmond worden de twee termen door elkaar gebruikt, terwijl het beide een andere behandeling en techniek betreft. Ik heb het over harsen en waxen. Weet jij wat de verschillen zijn? Wij leggen het je graag uit, lees je met ons mee?

Het traditionele harsen

Harsen is een techniek die al langere tijd gebruikt wordt. Je vind deze techniek veelal terug bij schoonheidssalons en beautybehandelingen. De gemiddelde schoonheidssalon werkt met een hars die op de huid aangebracht dient te worden. Deze hars hecht zich aan de huid en haren. Vervolgens kan deze met behulp van een strip los getrokken worden, waardoor alle haartjes meegetrokken worden.

Waarom is waxen beter voor je huid

Een waxbehandeling werkt bijna hetzelfde als een harsbehandeling, maar men gebruikt ander materiaal. Waxen gebeurt meestal in gespecialiseerde waxsalons. Het voordeel is dat wax, in tegenstelling tot hars, zich niet aan de huid hecht. De wax hecht zich enkel aan de haartjes en is dus veel minder pijnlijk en schadelijk dan een harsbehandeling.

Waxbehandeling is steeds populairder

Wist je dat waxbehandelingen steeds populairder zijn? Het is inmiddels zelfs de op één na populairste behandeling volgens Treatwell. Op plek één staat een bezoek aan de kapper. Dit wordt gevolgd door een ontharingsbehandeling, nagelverzorging, een massage en een gezichtsbehandeling. Van alle behandelingen is de Brazilian Wax veruit de meest geboekte behandeling.

Over de Auteur

Eefje Verschuren
Blogster
Al sinds mijn 14e ben ik fanatiek met het bijhouden van mijn eigen blog en het schrijven van content. Vooral gezond leven en duurzaam zijn heeft mij de laatste jaren veel geïnteresseerd. Ik heb daarom een gerelateerde studie gedaan en schrijf met veel plezier voor RBNG.
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.