RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
05 mei
Hoe kan ik makkelijk energiebesparen? 4 handige tips

Wil jij meer geld overhouden voor leuke dingen? Denk aan een heerlijk weekendje weg of bijvoorbeeld leuke concerten of festivals. Met deze 4 handige energiebespaartips houd je aan het eind van het jaar een mooi bedrag over voor deze leuke dingen.

1. Weet wie de grootverbruikers zijn
Misschien ben jij wel een ware gadget freak die allerlei spelcomputers, een super-de-luxe geluidsinstallatie en allerlei tv’s in huis heeft. Dat is natuurlijk super mooi, maar al deze apparaten slurpen ook flink wat energie. Maak je er geen gebruik van? Zet ze dan niet alleen uit, maar haal ze bijvoorbeeld ook van de stand-bymodus. Dat bespaart op jaarbasis flink wat energie en dus ook geld. Maar ook als je niet zoveel gadgets hebt, kan het nog zo zijn dat je flink wat energieslurpers bezit waar je helemaal niet bewust over hebt nagedacht. Denk aan een oude wasmachine of koelkast. Let daarom bij een aanschaf altijd op het energielabel van een apparaat. Een energiezuiniger apparaat is misschien wel wat duurder, maar op lange termijn heb je er ook profijt van.      

2. Jaarlijks switchen van energieleverancier
Misschien heb je er niet zo bij stilgestaan, maar wist je dat je jaarlijks ook veel geld kunt besparen door van energieleverancier te wisselen? Energie vergelijken en overstappen is zeer eenvoudig. De overstap is binnen een paar minuten geregeld en je komt nooit zonder stroom en/of gas te zitten. En het mooie: het kan je een paar honderd euro per jaar besparen. 

3. Huis isoleren
Je dak, muren of je vloer isoleren: het kost wat geld, maar uiteindelijk levert het je ook heel veel op. Wat dacht je van een lagere energierekening, maar ook een beter energielabel? Dat laatste is natuurlijk weer hartstikke mooi meegenomen mocht je in de toekomst je huis weer willen verkopen. 

4. Slimme thermostaat
Tegenwoordig zijn er een boel slimme thermostaten op de markt. Waar je ze vroeger alleen kon krijgen in combinatie met een energiecontract, zijn de meeste tegenwoordig ook los aan te schaffen. Ze geven je inzicht in je energieverbruik waardoor je veel bewuster met energie om kunt gaan. Afhankelijk van het merk en model zijn er thermostaten die je bijvoorbeeld op afstand kunt bedienen, waar je de temperatuur per kamer mee kunt regelen of die aan of uit springen afhankelijk van de activiteit in een bepaald vertrek.

Dus doe er je voordeel mee en zet vandaag nog de eerste stappen richting een energiezuiniger huishouden.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.