RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
30 jun
Ik wil vandaag nog afvallen

Ineens de drang om gewicht te verliezen en af te vallen? Je stapt volgende week misschien wel in het vliegtuig en hebt vandaag ontdekt dat je bikini wel heel erg strak zit… En wat te denken van die zomerse jurkjes waarmee jij over de boulevard wil flaneren?

Je wil afvallen. Begrijpelijk. Vandaag nog. Met deze tips helpen we je hopelijk op weg. Hoe kun jij snel en toch verantwoord afvallen in een paar dagen tijd?

 

Snel afvallen

Je kunt snel afvallen zonder al teveel moeite, maar het is wel goed om te weten dat een crash dieet je niet verder zal helpen. Een gezonde switch maken in je huidige voedingspatroon kan wel heel veel effect opleveren. We gaan je dan ook een aantal tips geven die je direct toe kan passen en die het gewenste effect zullen hebben.

 

Minder direct met alcohol, sap en frisdrank

Niet voeding, maar drank is een echte dikmaker. In frisdranken, sappen en alcohol zitten enorm veel suikers die je niet nodig hebt en die dus worden opgeslagen als lichaamsvet. Zet ze overboord en drink de komende weken alleen nog thee, koffie zonder toevoeging of water.

Tip: water kun je op gezonde wijze smaak geven door er een citroen in partjes in te leggen. Ander fruit kan ook, denk aan limoen, meloen, sinaasappel en grapefruit.

 

Geen sausjes bij je eten

Veel mensen gebruiken sausjes om eten op smaak te maken. Ergens is dat vreemd, want voeding hoort van zichzelf gewoon lekker te zijn. Een sausje kan veel doen, maar zit ook boordevol suikers en koolhydraten. Sla die sausjes dus over vanaf nu.

Wil je andere smaakmakers? Probeer dan eens wat kruiden uit, zoals basilicum, rozemarijn en lavendel. Je kunt hier voeding optimaal mee kruiden en op smaak brengen, zonder al die ongezonde koolhydraten.

 

Beweging doet wonderen

Leuk is voor de meeste mensen anders, maar effectief is beweging zeker. Ga hardlopen, touwtje springen, fietsen… Wat dan ook. Hoe meer je beweegt, hoe meer energie je verbrandt en ook hoe meer lichaamsgewicht naar verloop van tijd zal verdwijnen. Je kunt dit vandaag nog doen. Afvallen met beweging werkt echt.

Wil je snel afvallen door te bewegen? Er zijn op internet vele challenges te vinden die je helpen om binnen 10 dagen een strakke buik, kont of vetvrije heupen te krijgen. Probeer ze eens!

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.