RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
23 mei
Het 5 stappenplan voor een Scandinavisch interieur

Ben je ook zo gek op de Scandinavische stijl en wil jij deze look ook graag in huis halen? Het woon & living platform Biano.nl geeft je 5 easy tips om zelf voor een Scandinavisch interieur te zorgen bij jou thuis.

http://entrancemakleri.se/wp-content/uploads/2014/06/Majorsgatan-4-1700x701.jpg

CC: entrancemakleri

Allereerst is het belangrijk om de ruimte die je thuis onder handen wilt nemen eens goed in je op te nemen. Scandinavische interieurs zijn te herkennen aan cleane oppervlaktes, veel wit en vooral veel natuurlijk licht in huis. Daarom is het een lekker fris begin om alle muren van deze kamer opnieuw te witten.

Tip 1 / Licht houten vloeren zijn een sterke basis voor een Scandinavische woonkamer. Ben je al in het bezit van een donkere houten vloer? Door ‘m op te schuren kun je deze enkele tinten lichter krijgen. Zorg vervolgens wel voor een goede behandeling van het hout, zodat je hier langer plezier van hebt! Tegenwoordig zien we ook veel witte vloeren, die het geheel nog meer in deze sfeer brengt. Je houten vloer verven is dus ook een goede optie wil je de Scandinavische stijl in je huis doorvoeren! 

http://process.fasad.eu/rimage.php?url=https%3A%2F%2Fimages02.fasad.eu%2F307%2F400214%2F765245%2Fhighres%2F5662441.jpg&m=strict&w=853&h=405

CC: entrancemakleri

Tip 2 / Denk goed na over het kleurenpalet dat je wilt toepassen in je interieur. Kies voor neutrale tinten en voeg er zachte pasteltinten aan toe. Wit, veel wit in combinatie met pastels zoals zachtroze en lichtblauw én zwart creëren binnen no-time een Scandi woonstijl.

Tip 3 / De Scandinavische stijl staat voor minimalistisch en een strakke vormgeving. Vermijd daarom onnodige rommel en een kermis aan accessoires om je nieuwe interieur goed tot zijn recht te laten komen. Beperk de Scandinavische accessoires tot bijvoorbeeld minimalistische fotolijsten, een mooie stolp waar je een plantje onder zet en een strak bijzettafeltje van metaal of marmer. Wat ook goed werkt is het groeperen van bepaalde accessoires. Denk bijvoorbeeld aan verschillende planten op een mooi kastje of fotolijstjes aan de muur. Maar zorg er wel voor dat het binnen de perken wordt gehouden, zodat het niet alsnog een overkill wordt.  

http://process.fasad.eu/rimage.php?url=https%3A%2F%2Fimages02.fasad.eu%2F307%2F400214%2F765245%2Fhighres%2F5662441.jpg&m=strict&w=853&h=405

CC: entrancemakleri

Tip 4 / Laat veel licht in huis binnen. Kijk eens naar je huidige raamdecoratie. Misschien heb je het al hangen, maar een goede tip is om witte vitrage aan te schaffen voor meer natuurlijk licht. Less is more. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niets voor de ramen te hangen.

Tip 5 / Gebruik natuurlijke en vooral kwalitatieve materialen, zoals hout, bamboe en de trend van het moment: kurk. Combineer dit met verschillende soorten planten, waardoor je meer levendigheid creëert in de ruimte. Als finishing touch geef je de kamer wat extra warmte door bijvoorbeeld een stijlvol vloerkleed met een grafische print toe te voegen. Let hierbij ook weer op kwaliteit, zodat je er langer plezier van hebt! Dat wil niet zeggen dat je een fortuin kwijt hoeft te zijn, want via Biano.nl vind je een groot assortiment in alle prijsklassen.

http://entrancemakleri.se/wp-content/uploads/2014/06/sve-sovrum-1700x700.jpg

CC: entrancemakleri

Wil je meer tips en inspiratie? Bekijk dan het Biano magazine.

 

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.