RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
02 jun
De Perfecte Scheerbeurt voor je Man

Sommige mannen ervaren veel last van een dagelijkse scheerbeurt. Dit hoeft niet altijd het gevolg te zijn van een zware baard of een gevoelige huid. Vaak wordt dit veroorzaakt door een verkeerde manier van scheren of het gebruik van de onjuiste producten. Scheersalon.nl biedt een paar tips aan om je scheerbeurt wat aangenamer te maken.

1. Begin lekker vroeg

Als je de tijd hebt, begin ’s ochtends met je scheerbeurt. In de ochtend is je huid meer ontspannen en zal het scheermes wat soepeler over je huid glijden. Het is ook belangrijk om je huid goed te reinigen. Dit kan onder de douche maar ook aan de wastafel. Doordat je huid een goede reiniging heeft gehad zal dit irritatie verminderen. Ook is het aan te raden om een pre-shave te gebruiken. Deze beschermt je huid en verzacht de baardharen. Zorg daarnaast voor goede scheerspullen om je scheerbeurt te beginnen. Mühle is een van de merken die het complete pakket scheerspullen voor je aan kan leveren!

2. Go with the flow

Scheer de eerste keer met de haargroei mee. Mocht dat nog niet voldoende zijn, scheer dan tegen de richting in. Zorg wel dat je je huid goed aangespannen houdt. Zo voorkom je onnodige irritatie en verklein je de kans op scheerwondjes. Spoel je scheermes regelmatig af met warm water. Zo blijft het snijvlak van het scheermes goed schoon. Spoel na het scheren je huid schoon met koud water. Mocht je jezelf hebben gesneden tijdens je scheerbeurt dan raden wij een aluinsteen aan. Deze zorgt ervoor dat de poriën sluiten en worden de ontstane wondjes gestelpt. 

3. The finishing touch

Zorg ook na je scheerbeurt dat je je scheermes goed schoonhoudt. Hierdoor gaat je mesje vele malen langer mee en wordt de eerstvolgende scheerbeurt stukken comfortabeler. Als je gebruik hebt gemaakt van een scheerkwast om het schuim aan de te brengen, zorg dan ook dat deze goed schoon is. Zo gaat ook de scheerkwast langer mee. Zorg ervoor dat je de scheerkwast met de haren omlaag laat drogen en berg deze niet op in een la of kast.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.