RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
14 sep
Gezondheidstips voor je hond

Hondeneigenaars hebben een ding met elkaar gemeen: de gezondheid van de hond staat voorop! Hoe zorg je er nu voor dat je hond zo gezond mogelijk is en blijft? Hieronder 5 gezondheidstips voor je hond!

Let op de voeding

Vroeger was er helemaal geen speciaal hondenvoer en kreeg de hond dagelijks de tafelrestjes in zijn voederbak. Deze tafelrestjes zijn allesbehalve gezond voor de hond. Het spijsverteringsstelsel van de hond zit namelijk anders in elkaar dan dat van de mens. Met name chocolade en druiven zijn erg slecht voor de hond. Ook is het van essentieel belang dat je hond het juiste gewicht heeft. Honden met overgewicht krijgen vaak last van hun gewrichten en dit verkort de levensduur van het huisdier. Het beste kun je een combinatie van droog- en natvoer aan je hond geven. Dit kun je goedkoop bestellen op deze site.   

Zorg voor verkoeling

Hoewel het in Nederland niet super warm is in de zomermaanden, kunnen de temperaturen in Juli en Augustus toch aardig oplopen. Bij een buitentemperatuur van 24 graden Celsius, kan de temperatuur in een afgesloten auto al gauw oplopen tot maar liefst 43 graden Celsius. Laat je hond dus in de zomermaanden nooit alleen in een afgesloten auto. Zorg ook dat de hond ten alle tijden water tot zijn of haar beschikking heeft. Honden drogen namelijk snel uit.

Allergieën

Met name in de lente zijn veel honden gevoelig voor verschillende allergieën. Allerlei planten en bloemen komen tot leven, en dit veroorzaakt allergische reacties. Houdt dus met name in dit seizoen je hond goed in de gaten. Ook vlooien en teken zijn veel aanwezig in deze periode. Doe dus geregeld een tekencheck en zorg ervoor dat je hond goed beschermd is tegen teken en vlooien door middel van druppels of een vlooienband.

Een gezond gebit

Het is belangrijk om het gebit van je hond goed te controleren. Waar moet je precies op letten? Rood en geïrriteerd tandvlees komt veel voor bij honden. Ook tandplak is een veelvoorkomend kwaaltje. Ga in deze gevallen naar de dierenarts. Stinkt de hond uit zijn bek? Dan is er waarschijnlijk iets niet goed. Honden hebben van nature geen stinkende adem, ook oudere honden niet!

Zorg voor voldoende beweging

Honden hebben behoefte aan veel lichaamsbeweging. Zorg dus dat je voldoende wandelt met de hond. Zo voorkom je dat de hond last krijgt van overgewicht, of ongehoorzaam gedrag gaat vertonen. Houd een minimum van 30 minuten lichaamsbeweging per dag aan, dit mag natuurlijk altijd meer zijn! Het beste kun je minstens 3x per dag met de hond gaan lopen. Naast voldoende beweging is ook frisse lucht erg gezond voor honden en natuurlijk ook voor mensen zelf.

Heb je het gevoel dat er iets met je hond aan de hand is? Neem in dat geval het zekere voor het onzekere en ga direct naar de dierenarts.

Tags:
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.