RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
30 sep
Cyber Monday

Black Fryday en Cyber Monday

Sinds enkele jaren wint Black Friday in Nederland aan betekenis. Ook bekend onder de naam zwarte vrijdag, is het de eerste vrijdag na Thankgiving Day. De tem is afkomstig uit Amerika waar Thankgiving op de vierde donderdag in november een nationale feestdag is. Het is het startsein voor het seizoen van de kerstinkopen waarbij de winkels gedurende 1 dag vele artikelen extra laag prijzen. Cyber Monday, een initiatief vanuit de webwinkels, is een reactie op bovenstaande. Op deze eerste maandag na Black Friday zijn veel artikelen bij de deelnemende webwinkels gedurende 1 dag extra voordelig geprijsd.

Black Fryday

Black Fryday heeft zijn oorsprong in de stad Philadelphia. In 1965 is het woord voor de eerste keer gebruikt om de grote verkeersdrukte te duiden op de dag na Thankgiving. In 1981 komt de term in gebruikt om de dag aan te duiden waarop winkeliers echt winst gaan maken voor het jaar. De aankomende kerstperiode is hierbij van belang. In Nederland is Thankgiving geen feestdag. Toch is de term vanaf 2015 gebruikt door enkele winkeliers en winkelketens en zijn de prijzen van bepaalde artikelen gedurende 1 dag spectaculair verlaagd.

Cyber Monday

Webwinkels hebben slim ingehaakt op Black Friday door de maandag opvolgend uit te roepen tot Cyber Monday. Een slim idee doordat de consument wel extra goedkoop zijn spullen kan kopen zonder de drukte in de fysieke winkels. Online retailers adverteren met grote online kortingen en de dag kan worden gezien als de start voor de kerstinkopen. Door de koppeling is Cyber Monday altijd de vierde maandag in november. In Amerika is Cyber Monday al goed voor een van de hoogste dagomzetten voor webwinkels. Nederland loopt hier nog wat achter aan. Door de toenemende naambekendheid en deelnemende webshops is het wel zeker dat Cyber Monday de komende jaren in bekendheid zal groeien.

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.