RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
24 apr
7 gezondheidsapps voor je telefoon

We zijn ons steeds bewuster van onszelf en onze omgeving. Een gezondere leefstijl hoort hier zeker bij. Gezond eten en voldoende bewegen worden steeds meer als de standaard gezien. Helaas is dit niet altijd even gemakkelijk. Met een filmpje op de bank een pizza bezorgen is natuurlijk ook wel zo fijn. Gelukkig kunnen onze telefoons ons een stukje op weg helpen richting een gezondere levensstijl. Met deze gezondheidsapps voor je telefoon kom je al een heel eind!

 

 1. Human
  Deze Android app houdt bij hoeveel minuten per dag je bewogen hebt. Het doel? Dertig actieve minuten per dag. De app wordt actief zodra je langer dan een minuut beweegt, door gebruik te maken van de bewegingssensoren op je smartphone. Op deze manier heb je direct inzicht op je dagelijkse beweging. Je krijgt een compliment wanneer je het doel behaalt, en wordt wat extra gemotiveerd wanneer je onder het doel blijft.
 2. MyFitnessPal
  Wil je gezond leven? Dan is het belangrijk op je voeding te letten. MyFitnessPall helpt je in de registratie van je maaltijden en activiteiten. Een calorieteller en stappenteller geven je een goed beeld van je algehele gezondheid en levensstijl. Zo weet je precies waar je op moet letten.
 3. SleepBetter
  Voor een gezonde levensstijl is een goede slaap van groot belang. Met SleepBetter krijg je meer inzicht in je slaap. De app helpt je om eventuele slechte slaapgewoonten te verbeteren en geeft inzicht in hoe dagelijkse activiteiten van invloed zijn op je slaappatroon.
 4. Mindfulness coach
  We maken allemaal dagelijks stressvolle situaties mee. De mindfulness app leert hoe je meer in het hier en nu kunt leven. Je kunt een vijf weken programma volgen of dagelijks een losse oefening kiezen.
 5. Happify
  De Happify app helpt je wanneer je even niet zo lekker in je vel zit. De app geeft handige tips en tricks om meer grip te krijgen op je emoties en om je eigen veerkracht te vergroten.
 6. Headspace
  Een geweldige meditatie app die ook geschikt is voor beginners. Iedereen heeft wel eens last van een hoofd dat overloopt – dit is waar Headspace je graag wat meer ruimte geeft. Je kan ook bij deze app, aparte sessies selecteren of een programma volgen.
 7. Thuisarts.nl
  Wil je meer weten over gezondheid gerelateerde onderwerpen? De Thuisarts.nl app geeft je antwoord op je vragen. Je kunt alle twijfels gemakkelijk uit de lucht halen en krijgt ook antwoord als het beter is dat je naar de huisarts gaat.
0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.