RBNG Health & More

Blogs op het gebied van health en meer
11 feb
Trainen aan huis met de crosstrainer

Wil jij ook meer gaan bewegen, maar weet jij ook dat een abonnement voor de sportschool een overbodige uitgavenpost is? Investeer dan in een crosstrainer voor thuis. Maak jouw eigen gym of sport gewoon voor de tv. Bij het kopen van een crosstrainer komen veel aspecten aan bod. Er is namelijk een enorm aanbod, maar ook een enorm verschil in kwaliteit, stabiliteit, comfort, mogelijkheden en gebruiksgemak. Wij hebben alles waar je op moet letten voordat je overgaat tot een aankoop van een crosstrainer op een rijtje gezet.

Het aandrijfsysteem

Er zijn twee mogelijke aandrijfsystemen voor een crosstrainer. Er is een kettingaandrijving of V-belt mogelijk. Een kettingaandrijving wordt vaker gezien bij goedkopere modellen. Een kettingaandrijving maakt meer lawaai en moet om de zoveel tijd worden geolied. Een V-belt is onderhoudsvrij en een stuk stiller, deze optie is vaak ook een stuk duurder. Wil je dat jouw crosstrainer weinig tot geen geluid maakt? Kies dan voor een crosstrainer met kogellagers. Dan weet je zeker dat jouw crosstrainer geluidloos draait.

Frontdrive of reardrive

Crosstrainers hebben of frontdrive of reardrive. Dit houdt in dat het vliegwiel die het fitnessapparaat van aandrijving voorziet aan de voorzijde of achterzijde zit. Wanneer het vliegwiel aan de achterkant zit neemt het apparaat minder ruimte in beslag en maak je ronde bewegingen. Wanneer de crosstrainer is voorzien van frontdrive, dan wordt het vliegwiel van de voorkant aangestuurd, de bewegingen zijn dan een stuk horizontaler.

Lengtepas

De lengtepas van het apparaat bepaalt de beweging die de crosstrainer maakt. Je kunt het zien als een lange lengtepas lijkt erg op hardlopen en een korte lengtepas meer op snelwandelen of steppen. Er is geen standaard lengtepas dat voor iedereen ideaal is. De ideale lengtepas is afhankelijk van jouw lengte. Ben je bijvoorbeeld 160 centimeter, dan is een lengtepas 45 centimeter perfect.

Gewicht

Een crosstrainer die zwaarder is van gewicht, is vaak een stuk stabieler. Dit is ideaal voor wanneer je intensief wilt sporten. Het voelt kwalitatief een stuk beter aan. Ook is het belangrijk om het maximaal belastbaar gewicht te weten. Zo weet je of het apparaat jouw gewicht aankan. Hoe zwaarder het fitnessapparaat, des te hoger het maximale belastbaar gewicht.

Garantie

Het is als klant niet alleen fijn om garantie te hebben op een gekocht product, ook zegt het veel over de kwaliteit van het product zelf als de fabrikant. Een lang garantietermijn garandeert de klanten een goed product. Koop nooit een fitnessapparaat zonder goed garantietermijn. Wanneer er toch iets ontbreek of stukgaat, kun je voor hoge kosten komen te staan.

Aanbevelingen

Als laatste is het belangrijk om naar de aanbevelingen van andere klanten te kijken. Online kun je vrijwel altijd reviews en recensies lezen. Dit is perfect om een beter beeld te krijgen van het product en de aanbieder. Wanneer klanten laaiend enthousiast zijn, kan het je helpen om de keuze te maken.

Wil jij ook meer gaan bewegen, maar wil je niet perse naar buiten of naar een sportvereniging? Koop dan zelf een crosstrainer voor in huis. Je kunt vrij bewegen wanneer je dat wilt. Een crosstrainer traint jouw hele lichaam en zorgt voor een lage belasting op jouw lichaam. Hierdoor ben je nooit beurs na het sporten en geniet je iedere keer weer van een geweldige work-out.

 

0 reacties

Laat een reactie achter
Je reactie is geplaatst.